Bursalılardan servis şoförlerine "kurallara uyun" isyanı! (ÖZEL HABER)

Bursalılardan servis şoförlerine "kurallara uyun" isyanı! (ÖZEL HABER)

Bursa'da trafikte makas atan, hatalı sollama yapan, kaldırımlara park eden, hız sınırlarına uymayan, diğer araçları taciz eden servisçiler sürücülerin büyük tepkisini çekiyor. Bursalılar, trafikte kural tanımayan servis şoförlerine karşı yetkililerin denetimlerini artırmasını istiyor.

2019.12.12 11:11 - Son Güncellenme: 2019.12.12 11:24 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursalılardan servis şoförlerine "kurallara uyun" isyanı! (ÖZEL HABER)
03:21 Bursalılardan servis şoförlerine "kurallara uyun" isyanı! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursalılardan servis şoförlerine "kurallara uyun" isyanı! (ÖZEL HABER)

GÜLNAME PAÇA - EZGİ KAYI / BURSADA BUGÜN

Bursa'da trafiğin en önemli sebeplerinden biri hiç şüphesiz servis şoförleri.

Zaten yetersiz olan yollardaki servis yoğunluğu, bu araçların sürücülerinin hız sınırlarına uymayan, trafikte makas atan, diğer araçları taciz eden tavırlarıyla birleşince bilhassa sabah ve akşam saatlerinde Bursa trafiği içinden çıkışmaz bir hal alıyor.

Servis araçlarının trafikte kurallara uymaması, gün geçtikçe tepkilerin artmasına da neden oluyor.

Kısa sürede çok sayıda servis çekmek isteyen bu nedenle içindeki canları hiçe sayarak araç kullanan servis sürücüleri Bursa içinde çok sayıda kazaya da karışıyor.

​Okul servislerinde yaşanan en önemli sıkıntının denetimsizlik olduğunu belirten vatandaşlar, sorunların çözülebilmesi için yetkililerin denetimleri artırması gerektiğini belirtiyor.

Veliler ise kurallara uymayan servis araçları için ağır cezai yaptırım istiyor.

Servis araçlarının trafikte tehlikeye yol açtığını belirten vatandaşlar, bu durum için acil çözüm bekliyor.

Servis araçlarına çocuğunu emanet eden ve servis araçlarını kullanan şoförlerden çok şikâyetçi olduğunu belirten bir veli, "Ben bir öğrenci annesiyim ve servisçilerden çok şikâyetçiyim. Oğlum da birçok şey anlatıyor bana. Servis şoförlerinin kurallara uymadığını hepimiz biliyoruz zaten. Gerekli uyarıları yapıyoruz, düzelttiklerini söylüyorlar ama düzelmediğini biliyoruz. Bu yüzden bağlı olduğumuz okulda 200 tane servis şoförü görev değiştirdi. Ayrıca kendim de bir sürücüyüm. Kesinlikle kurallara uymuyorlar. Servis şoförlerinde sadece ehliyete değil, eğitime de bakılmalı. Çünkü servis şoförlüğü çok ayrı bir kulvar" dedi.

Her gün trafiğe çıkan ve aktif araç kullanan bir sürücü de "Servis şoförleri trafikte bizim canımızı tehlikeye atıyor. Nasıl sollama yaptıkları belli değil. Bir bakıyorsunuz aniden araya girmiş. Onlar yüzünden baya sıkıntı yaşıyoruz. Nerede durdukları belli değil. Bu durum ancak cezai yaptırımlar artırılırsa çözülebilir" şeklinde konuştu.

Anaokulunda çalışan bir öğretmen de servis şoförlerinin en büyük sıkıntılarından birinin de park problemi olduğunu belirterek, "Öncelikle çok yanlış araç park ediyorlar. Yollar kapanıyor bir kere. Benim aklımda çok kötü bir imaja sahipler. Servis şoförlerinden herkes korkuyor. Ara sokaklara ve dar sokaklara giriyorlar. Sürücüleri zor durumda bırakıyorlar. Öğrencilerin can güvenliğini tam sağlamıyorlar. Onlar içeride birçok can taşıyorlar. Yavaş kullanmaları ve çok dikkatli olmaları gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

Bursa'da trafik polislerinin denetimlerinin yetersiz olduğunu savunan vatandaşlar yetkilileri gerekli önlemleri almaya da çağırdı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.12.12 11:11 - Son Güncellenme: 2019.12.12 11:24 - HABER MERKEZİ
A