Bursalılara bayram hediyesi

Bursalılara bayram hediyesi

Bursa İl Genel Meclisi tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilen Mahfel, aslına uygun olarak restore edilip yeniden Bursalıların hizmetine açıldı.

2013.10.14 16:50 - Son Güncellenme: 2013.10.14 17:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursalılara bayram hediyesi


Büyükşehir Belediyesi, Bursa'nın gözbebeği Mahfel'i sosyal tesis olarak şehre kazandırdı. Mahfel, kurban bayramı arifesinde yapılan törenle Bursalıların hizmetine açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mahfel'in Bursa'nın tarihinde çok değerli bir yere sahip olduğunu söyleyerek, "Bugün, Bursa için tarihi bir gün. Bursa'nın tarihi kimliğinde önemli bir kent ziyneti olan Mahfel, Setbaşı'nda her zaman önemli bir buluşma noktası olmuş, Bursa'nın gözbebeğidir. 1800'lü yıllardan bu yana şehrin önemli noktalarından biri olan Mahfel'i yeniden düzenleyerek, sosyal tesis olarak hizmete açıyoruz" dedi.

Mahfel'in Büyükşehir Belediyesi'ne devri konusunda destek veren herkese teşekkür eden Başkan Altepe, "Kent gündeminin önemli gündem maddelerinden biri olan ve nasıl işletileceği tartışma konusu olan Mahfel, İl Genel Meclisi kararı ile Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Mahfel, bayram hediyesi olarak Bursa'ya kazandırıldı. Bu sayede Büyükşehir Belediyesi olarak da şehre kazandırdığımız 27. sosyal tesis vatandaşların hizmetine sunuldu. Bursa'nın nabzı hep Mahfel'de attı. Heykel'de tur atıp Mahfel'de dinlenmek, soluklanmak, bir çay içmek keyiftir. Mahfel'in Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisinin ardından 15 gün içinde gece gündüz çalışarak çatıdan tabana kadar bütün bina yenilendi. Mahfel, özgün kimliğiyle şehre kazandırıldı" şeklinde konuştu.
Mahfel'in açılış törenine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa'daki gelişmeleri özetlediği açıklamasında, Mahfel'in önemine dikkati çekti. Bakan Çelik, Bursa'da gençliğini geçirenlerin Mahfel'i çok iyi bildiğini ifade ederek, "Tekel binasına karşılık olarak alınan Bursa'daki 4 binadan biri olan Mahfel için en doğru karar nasıl hizmet verirse versin kamu adına yarar sağlamasıydı. Mahfel, buraya hizmet olarak döndü. Bu süreçte Bursalı bir kardeşiniz olarak çorbada tuzumuz olduğu için çok mutluyum. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi tarihi mekanı aslına uygun şekilde vatandaşların hizmetine sunduğu için tebrik ediyorum" diye konuştu.

İl Genel Meclis Başkanı Nedim Akdemir, İl Genel Meclisi'nin kapanmasına az bir zaman kaldığını belirterek, Mahfel'in Büyükşehir Belediyesi'nin talebi üzerine Büyükşehir'e tahsisinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Akdemir, binanın aslına uygun şekilde kullanımının da önemli olduğunu söyledi.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de Mahfel'in Bursa için önemine dikkat çeken bir şiiri vatandaşlarla paylaşarak, mekanı bayram arifesinde hizmete sunan Başkan Altepe'yi tebrik etti.
Konuşmaların ardından Başkan Altepe, binanın tahsisine emek veren İl Genel Meclis Başkanı Nedim Akdemir'e plaket verdi. Karaağaç Mahallesi Muhtarı Sema Pamukçular da Mahfel'i kente kazandıran Başkan Altepe'ye çiçek; Muhtarlar Odası Başkanı ve Namazgah Mahallesi Muhtarı Nedim Serbestol ise mekana dair eski bir fotoğraf verdi. Tören, Mahfel'in açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından çay ve simit ikramıyla sona erdi.

Mahfel, ilk 1870'de Vorpahnam Gazinosu adıyla hizmet vermeye başladı. Kurtuluş Savaşı'na kadar gayrimüslimler tarafından işletilen, Türklerin eline geçmesiyle birlikte 'Cumhuriyet Aile Çay Bahçesi' adını alan, 12 Kasım 1913'te ise Türk Ocağı'nın Bursa Şubesi'nin kuruluş binası olan Mahfel, bilinen 150 yıla yakın tarihi boyunca Bursalıların önemli buluşma noktalarından biri oldu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.10.14 16:50 - Son Güncellenme: 2013.10.14 17:00 - HABER MERKEZİ
A