Bursalılar pandemi döneminde kredi kartı kullanımına dikkat! (ÖZEL HABER)

Bursalılar pandemi döneminde kredi kartı kullanımına dikkat! (ÖZEL HABER)

Koronavirüs sürecinde kredi kartı kullanımı ve kredi kartı başvuruları arttı. Ekonomiyi olumsuz yönde etkilemeye devam eden koronavirüs sürecinde birçok vatandaş kredi kartı kullanımını artırdı. Kredi kartı kullanımında dikkat edilmesi gerekenleri anlatan Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, "Banka ve kredi kartları kanununa göre kartlar sokak gibi yerlerde satılamaz ve sözleşme imzalatılamaz. Ancak banka şubelerinde tüketicinin talep etme hakkı vardır" dedi.

2021.01.04 08:36 - Son Güncellenme: 2021.01.04 09:15 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursalılar pandemi döneminde kredi kartı kullanımına dikkat! (ÖZEL HABER)
03:19 Bursalılar pandemi döneminde kredi kartı kullanımına dikkat! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursalılar pandemi döneminde kredi kartı kullanımına dikkat! (ÖZEL HABER)

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

Bulaş riski nedeniyle vatandaşın nakit para ile temasını olabildiğince azaltmaya başlaması ve online alışverişe yönelim kredi kartı başvurularını ve kullanımını artırdı.

"GERÇEK GELİR DURUMUMUZA GÖRE KART TALEP ETMEMİZ GEREK"

Son dönemde tüketicinin kendi temel ihtiyaçlarını karşılamak için krediye ihtiyaç duyduğunu söyleyen Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, "  Kredi kartı kullanırken de dikkat etmemiz gereken bazı hususlar var. Banka ve Kredi Kartları Kanunu'na göre kartlar sokak gibi yerlerde satılamaz ve sözleşme imzalatılamaz. Ancak banka şubelerinde tüketicinin talep etme hakkı vardır. Talep ediyoruz ama kredi kartını talep ederken de dikkat etmemiz gereken hususlar vardır. Öncelikle gerçek gelir durumumuza göre kart talep etmemiz gerek. Banka ve Kredi Kartları Kanunu'na göre kendi gerçek gelirinin ilk yıl için 2 katını, ikinci yıl içinde 4 katını geçemez. Bu sadece bir banka için geçerli değil, bütün bankalar bu duruma dikkat etmek zorundalar" diye konuştu.

"POS CİHAZLARINDA DA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN DURUMLAR VAR"

Sıtkı Yılmaz, "Kredi kartını niçin kullanıyoruz, öncelikle bunu belirlememiz gerek. Kredi kartlarını kullanırken hesaplarını dolandırıcılığa karşı kullanmak için bir limit belirleyebilirsiniz. Son aylarda Yargıtay'ın verdiği bir karar var. Tüketici banka limit artırımı yaptığı zaman beni haberdar etmesi gerekir diyor. Banka bu talimata uymadığı için sorumlu tutuluyor. Bir diğeri ise banka limit belirlerken gerçek gelirine göre değil de daha fazla limit veriyorsa yine banka da tüketici kadar sorumlu bir durumdadır. Kredi kartını pos cihazlarına bağlı olarak kullanıyoruz. Pos cihazlarında da dikkat edilmesi gereken durumlar var. Eğer kredi kartını temassız kullanmıyorsak pos cihazına taktığımız zaman en azından kartın yarısı dışarıda kalacak şekilde olmalı. Aksi takdirde o pos cihazı doğru bir pos cihazı değildir. Tuşları parlak olmalı aksi takdirde yine şüphe uyandırıyor. Çünkü kredi kartı bu şekilde kopyalanabiliyor. İnternet üzerinden alışveriş yapıyorsak da mutlaka mersis numarasını dikkate almamız gerek" ifadelerine yer verdi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.01.04 08:36 - Son Güncellenme: 2021.01.04 09:15 - HABER MERKEZİ
A