Bursalılar kalite için yarışacak

Bursalılar kalite için yarışacak

Bursa Kalite Ödülü'nde 2011 yılı çalışmaları başladı. Başvurular bu ayın sonuna kadar alınacak, 14 Nisan 2012 tarihine kadar yapılacak eğitim, çalışma ve raporların ardından kalite ödülünü almaya hak kazananlar açıklanacak.

2011.09.22 12:00 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Bursalılar kalite için yarışacak

Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) ile Bursa Kalite Derneği (KALDER) tarafından 13 yıl önce başlatılan kalite ödül süreci yeni bir döneme başladı. Çağdaş kalite anlayışını yaygınlaştırmak ve kalite çalışmalarının teşvik edilmesi için başlatılan ödül sürecine katılmak isteyen firmalar için son başvuru tarihi 30 Eylül 2011. 6 aylık değerlendirme sürecinin ardından 14 Nisan 2012 tarihinde sonuçlanacak kalite süreci hakkında BUSİAD Evi'nden düzenlenen basın topyantısında bilgi veren KALDER Bursa Şubesi Başkanı Emin Direkçi, 13 yıldır yürütülen kalite ödül sürecinin Bursa'da birçok alanda önemli katkılar sağladığını söyledi.
Sürdürülebilir rekabet gücünün Bursa'da artırılması için önemli bir ivme kazandıran kalite sürecinde yeni bir döneme başladıklarının altını çizen Direkçi, "Bu süreçte hedef ödül değil, kurumların kaliteyi yakalamasıdır. Her sene kalite ödül sürecine ilgi artıyor. Bu sene Ulusal Kalite Hareketi'ne 14 kurum katıldı. Bu kurumlar ileride ödül sürecine katılmak için hazırlıklar yapacak. Sürecin arkasında uzun bir çalışma dönemi, disiplin ve emek veren ödün değerlendiricileri, kurum liderleri ve çalışanları bulunuyor. Bu kalite süreci daha fazla kurumun katılması şehrin ve ülkenin kalkınmasına katkıda bulunacak" dedi.
"ŞİMDİYE KADAR 47 KURUM SÜRECE KATILDI"
Ardından söz alan BUSİAD Başkanı Arif Özer, 1998 yılından bu yana başlatılan kalite sürecine KALDER ile birlikte ortak çalıştıklarını ifade ederek, Bursa'da kalite sürecine şimdiye kadar 47 kurumun katıldığını vurguladı. Dünyada Japonya'nın kalite sürecine en erken başlayan ülke olduğunu söyleyen Özer, "Sürdürülebilir kaliteyi yakalamak için kurumun hedef önemli. Bu bitmez bir yolculuk. Türkiye'de 1993 yılında kalite yarışmalarıyla alt yapı oluşmaya başladı. Ardından 13 yıl önce bu harekete imza attık. Kuruluşların daha çağdaş bir yapıya kavuşması ve sürdürülebilir rekabet yakalaması için kalite ödül süreci önemli bir çalışma. Kalite, bir anahtardır. Hedefe ulaşmada karşınıza çıkan kapıyı açmak için kullanırsınız. Dünyada bu kaliteyi kazanan 30 bine yakın firma var. Bu sistem yeni değil. Kurumların yol haritaları ihtiyacını gidermesi için kalite süreci önemli bir rol oynuyor. Kamu kurumları bu kalite sürecine güzel bir ilgi gösterdi" diye konuştu.
KALDER Bursa Şubesi Bursa Kalite Ödülü Yürütme Kurulu Başkanı Sadettin Çiçek, 22 Eylül'de başlayacak olan ödül sürecinde başvuruların tamamlandıktan sonra sırasıyla kuruluşların eğitimleri, saha ziyaretleri ve değerlendirici uzlaşım toplantıları gerçekleştireceğini kaydetti. Çiçek, kalite ödü jürisinin bildirimi ile 14 Nisan 2012'de ödül alan kuruluşların açıklanmasıyla sürecin sona ereceğini vurguladı.
BURSA EĞİTİMİNDE KALİTE DÖNEMİ
Ulusal Kalite Hareketi'ne katılan 14 kurumdan biri olan Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü de atılan imzalarla kalite yolculuğuna ismini yazdırdı. Türkiye'de ilk defa bir milli eğitim müdürlüğünün kalite sürecine katıldığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, "Kaliteli bir eğitim süreci eğitimde şart. Bu sürece katılmak sizim için önemli bir kazanım. Bazı okullarımız bu sürece katılarak başarılı oldular. Bakanlığımızın yapıtğı kalite sürecinde Bursa okulları kendini gösterdi. Kalite kültürü o kurumdaki tüm katılanlar tarafından paylaşılan değerler bütünü olmalıdır. Hedeflere ulaşmak için söz konusu kalite süreçlerini iyi benimsemek gerekmektedir. Artık tüm kurumlarda kalite bilinci çağdaş bir yönetim anlayışı haline geldi" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Direkçi ve Gülsar, Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi'ne imza attı. Toplantı, fima, kamu ve kurum yetkililerin katıldığı paylaşım konferansı ile devam etti.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2011.09.22 12:00 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A