Bursalılar internet üzerinden satılan ilaç ve vitaminlere dikkat! (ÖZEL HABER)

Bursalılar internet üzerinden satılan ilaç ve vitaminlere dikkat! (ÖZEL HABER)

Pandemi sürecinde bağışıklığı güçlendirmek için internet üzerinden birçok ilaç ve vitamin satılıyor. Bazı vatandaşlar da ilaçlarını ve vitaminleri internet üzerinden almayı tercih ediyor. Bursa Ecza Odası Başkanı Okan Şahin, "Özellikle piyasada çok satılan ürünlerin bazı merdiven altı üreticiler tarafından kaçak olarak sahtelerinin üretildiğini ve içeriğindeki etken maddelerin değerinin çok altında olduğunun tespiti yapılmış halde. Vatandaşlarımıza güvenilir olarak söyleyebileceğimiz bir nokta yok. Çünkü her yer böyle sahte ürünlerle karşılaşabilirler" dedi.

2020.11.18 08:40 - Son Güncellenme: 2020.11.18 09:02 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursalılar internet üzerinden satılan ilaç ve vitaminlere dikkat! (ÖZEL HABER)
03:08 Bursalılar internet üzerinden satılan ilaç ve vitaminlere dikkat! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursalılar internet üzerinden satılan ilaç ve vitaminlere dikkat! (ÖZEL HABER)

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

Pandemide bağışıklığını güçlendirmek için birçok vatandaş internet üzerinden ilaç alıyor.

Koronavirüs tedavisinde kullanılan D, C ve çinko vitaminleri de internet üzerinde oldukça fazla satılıyor.

Virüsten korunmak isteyen bazı vatandaşlar da bu vitaminlerin fiyatlarını internette uygun gördüğü için internet alışveriş sitelerinden almayı tercih ediyor.

"BU ÜRÜNLERİN SAHTE OLMADIĞINA GARANTİ VEREBİLECEĞİMİZ TEK YER ECZANELER"

Bursa Ecza Odası Başkanı Okan Şahin, "İnternette satılan ürünlerle ilgili sonuç olarak nelerle karşılaşıyoruz? Piyasadan miadı geçen ürünler toplanarak, miadları silinerek internetten satıldığını görüyoruz. Yani internette satılan ürünlerden bir kısmı bunu oluşturuyor. Bir diğer önemli kısmı da sahte ürünlerin olması. Özellikle piyasada çok satılan ürünlerin bazı merdiven altı üreticiler tarafından kaçak olarak sahtelerinin üretildiğini ve içeriğindeki etken maddelerin değerinin çok altında olduğunun tespiti yapılmış halde. Vatandaşlarımıza güvenilir olarak söyleyebileceğimiz bir nokta yok. Çünkü her yer böyle sahte ürünlerle karşılaşabilirler. Ancak bu ürünlerin sahte olmadığına garanti verebileceğimiz tek yer eczaneler. Çünkü bizler firmalardan ecza depolarımız aracılığıyla bu ürünleri temin ediyoruz. Gereken şartları sağlayarak muhafaza ediyoruz. Orijinallik konusunda hiçbir sıkıntı yaşanmadan vatandaşlarımıza ulaşmasını sağlıyoruz" diye konuştu.

"BU SAYEDE SANKİ MİADI DOLMAMIŞ GİBİ SATILDIĞINI GÖRÜYORUZ"

"Koronavirüs tedavisinde kullanılan D, C ve çinko vitaminleri var. Bunlar da internet üzerinden satılıyor" diyen Okan Şahin, "Fakat bu vitaminleri internet üzerinden almamalısınız. Beyan edilen etken madde içeriklerinin ya miktarının tutmadığını ya da miadı gecik ürünlerin üzerinde bazı silmeler ve işlemler yapılarak ambalajlandığını görüyoruz. Bu sayede sanki miadı dolmamış gibi satıldığını görüyoruz. Daha sonrasında kötü sonuçlarını görüyoruz. Eczanede hiç satılamayan vitaminler olabiliyor ya da farklı yerlerde üretiliyor. Yaptığımız araştırmalarda beyan ettikleri etken madde miktarının bir miktar sapması olabilir ama siz bir üründe 1000 miligram C vitamini var diyorsanız ve bu üründe 100 miligram C vitamini çıkıyorsa bunda çok ciddi bir problem var demektir" ifadelerine yer verdi. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.11.18 08:40 - Son Güncellenme: 2020.11.18 09:02 - HABER MERKEZİ
A