Bursalı Neslican Tay hayatını kaybetti

Bursalı Neslican Tay hayatını kaybetti

Rize'de sol bacağının kesilmesine neden olan kanser hastalığına karşı yürüttüğü mücadele ile tanınan ve sosyal medya fenomeni haline gelen Neslican Tay hayatını kaybetti.

2019.09.20 22:07 - Son Güncellenme: 2019.09.20 23:27 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Bursalı Neslican Tay hayatını kaybetti
03:04 Bursalı Neslican Tay hayatını kaybetti

İLGİLİ VİDEO

Bursalı Neslican Tay hayatını kaybetti

02:20 Bursalı Neslican Tay'ın sağlık durumuna ilişkin yeni açıklama

İLGİLİ VİDEO

Bursalı Neslican Tay'ın sağlık durumuna ilişkin yeni açıklama

Rize'de sol bacağının kesilmesine neden olan kanser hastalığına karşı yürüttüğü mücadele ile tanınan ve sosyal medya fenomeni haline gelen Neslican Tay (20) yoğun bakıma alınmıştı.

Neslican Tay için tedaviye alındığı hastaneden üzücü haber geldi. Medipol Mega Üniversite Hastanesinden yapılan açıklamada, "Neslican Tay kızımız 6 Eylül 2019 tarihinde uzun süredir mücadele ettiği 'yaygın tutulum yapmış malign mezenşimal tümör'e bağlı artmış olan semptomları nedeniyle hastanemize müracaat etmişti. Durumunun ağırlaşması üzerine 15 Eylül Cumartesi günü yoğun bakıma alınmıştı. Ancak süreç içerisinde gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle 20 Eylül 2019 saat 22.20'de kendisini kaybettik. Allah'tan rahmet, tüm sevenlerine sabırlar dileriz" denildi.

NESLİCAN TAY KİMDİR?

Rizeli bir anne ve Manisalı bir babanın kızı olan Neslican Tay, 1998 yılında Bursa'da doğdu ancak Rize'de yaşamını sürdürüyor. Fen lisesi mezunu olan Neslican Tay ilköğretim ve lise eğitimini Rize'de tamamladı. Üniversite sınavına iki hafta kala kansere yakalandığını öğrendi, araya tedavi süreci girdiği için eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Kanserle mücadele ederken bir yandan da eğitimine devam etmek isteyen Neslican Tay, üniversite sınavına girdi ve şu an Bahçeşehir Üniversitesi'nde psikoloji eğitimi görüyor.

2018 yılında kanser nedeniyle bir bacağını kaybeden ve kendisine 'Demir Kadın' diyen Neslican Tay, Ayşe Arman'a verdiği röportajda söylediği "Bacağım yok ama yaşam sevincim var!" , "Bacağımın kesilmiş olmasının hayatımı etkilemesine izin vermeyeceğim. Ben bir bacaktan ibaret değilim ki... Çok daha fazlasıyım!" sözleriyle binlerce insana rol model oldu. Hastalığının yeniden nüksettiğini sosyal medya hesabından duyuran Neslican Tay, dördüncü kez kanser mücadelesi veriyor.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

"Neslican Tay kızımız 6 Eylül 2019 tarihinde uzun süredir mücadele ettiği "yaygın tutulum yapmış malign mezenşimal tümör" e bağlı artmış olan semptomları nedeniyle hastanemize müracaat etmişti. Durumunun ağırlaşması üzerine 15 Eylül Cumartesi günü yoğun bakıma alınmıştı. Ancak süreç içerisinde gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle 20.09.2019 saat 21.20 de kendisini kaybettik. Allah'tan rahmet tüm sevenlerine sabırlar dileriz.

Ekrem İmamoğlu'ndan Neslican Tay mesajı: Gittin, çok üzgünüz çok

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kanserle vergiği mücade ile tanınan Neslican Tay'ın ölümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. İmamoğlu paylaşımında "Gittin, çok üzgünüz çok... Yaşama azmin hepimize örnek kaldı, güzel kızım. Allah rahmet eylesin." ifadelerini kullandı.

Uzun süredir kanserle mücadele eden Neslican Tay yaşam mücadelesini kaybetti. Tay'ın ölümü sonrası sosyal medyadan çok sayıda baş sağlığı mesajı yayınlandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Gittin, çok üzgünüz çok... Yaşama azmin hepimize örnek kaldı, güzel kızım. Allah rahmet eylesin" dedi.İmamoğlu Neslican Tay'ın yoğun bakıma kaldırıldığı gün şu mesajı paylaşmıştı: "Neslican, güzel kızım. Daha önce başardın, yine başaracaksın ve biz seninle o müzik dinletisine birlikte gideceğiz söz. Kanser değil, sen güçlüsün. Dualarımız seninle."

İBRAHİM KALIN: GİDERKEN GÜZELLİKLER BIRAKTIN

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın "Gittin ama giderken güzellikler bıraktın, umut bıraktın, yaşama azmi bıraktın geride #neslicantay. Yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Allah rahmet eylesin." şeklinde mesaj paylaştı.

KARAMOLLAOĞLU RAHMET DİLEDİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu hayatını kaybeden Neslican Tay için mesaj yayınladı. Karamollaoğlu, "Kanser hastalığına karşı verdiği mücadelesi ile tanıdığımız Neslican Tay'ın, hastalığa yenik düşerek hayatını kaybettiğini büyük bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. #neslicantay'a Allah'tan rahmet, acılı ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

AHMET DAVUTOĞLU: AZMİ ARKADA BIRAKTIKLARINA MİRAS KALDI

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu: "Tüm memleket Neslican Tay'dan güzel bir haber duymayı umuyordu. Azmi arkada bıraktıklarına miras kaldı. Mekanı cennet olsun."

YILMAZ BÜYÜKERŞEN: GÜLER YÜZÜNLE HATIRLAYACAĞIZ

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen mesajında "Belki kaybedeceğim ama savaşırken kaybedeceğim" demiştin. Sen bizlere bu kez kazanmayı değil, vazgeçmemeyi öğrettin. Seni hep yaşama sevincin ve güler yüzün ile hatırlayacağız. Mekanın cennet, ruhun şad olsun. #NeslicanTay" dedi.

Neslican yoğun bakıma alındı

İLGİLİ GALERİ

Neslican yoğun bakıma alındı

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2019.09.20 22:07 - Son Güncellenme: 2019.09.20 23:27 - HABER MERKEZİ
A