Bursalı metal emekçileri: Ücret talebimizde geri adım yok!

Bursalı metal emekçileri: Ücret talebimizde geri adım yok!

Metal İşçileri Birliği, Bursa'daki eylemde gelinen son durumu kamuoyuyla paylaştı. MİB: Ücret talebimizde geri adım yok. Bu talep kabul edilmeden masaya oturmayız!

2015.05.19 00:39 - Son Güncellenme: 2015.05.19 00:42 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursalı metal emekçileri: Ücret talebimizde geri adım yok!
00:33 Emekçiler direnişte kararlı!

İLGİLİ VİDEO

Emekçiler direnişte kararlı!

Bursa'da direniş tüm hızıyla sürerken Metal İşçileri Birliği, son gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı. 

Metal emekçileri ücret taleplerinden hiçbir şekilde geri adım atmayacaklarını bildirdiler.

İşte direnişte son durum:

"ÜCRET TALEBİMİZDE GERİ ADIM YOK!

BU TALEP KABUL EDİLMEDEN MASAYA OTURMAYIZ!
Bugün Valilik, CEO'lar ile Renault, Tofaş, Mako ve Coşkunöz temsilcileri ile yapılan görüşmede, metal işçileri mücadeleye devam kararı aldı.
Bu görüşmede Valilik, işçilerin şu taleplerini kabul etti.
1- İşçilerin sendikal özgürlükleri tanınacak.
2- İşten atmama garantisi verilecek.
3- Ücret iyileştirilmesi için taahhüt verilecek.
4- Bunlar yazılı bir protokole dönüştürülecek.

Fakat Bosch sözleşmesi baz alınarak yola çıkılan bu mücadelede temsilciler ücret iyileştirilmesi konusunda yuvarlak sözler sarf edildiği için masadan kalktı.
Valilik ve CEO'lar tarafından yarın saat 9.30'da yeni bir görüşme talep edilse de işçiler bu görüşmeye gitmeyeceklerini açıkladılar.
Bosch sözleşmesini isteyen işçiler bu netlik olmadan masaya oturmayacaklar. Bundan sonraki görüşmede de fabrika yönetimi gelsin öyle oturalım diyorlar.
Görüşmeden sonra Renault'ta yapılan açıklamanın ardından Renault işçileri oybirliği ile devam kararı aldı. Bosch sözleşmesi baz alınarak yapılacak bir ücret iyileştirmesi teklifi olmadan masaya oturmayacaklar.
Bu dik ve kararlı duruşumuzla, beraberliğimizle zafer yakındır!"

Her şey onların geleceği için

İLGİLİ GALERİ

Her şey onların geleceği için

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2015.05.19 00:39 - Son Güncellenme: 2015.05.19 00:42 - HABER MERKEZİ
A