Bursalı lösemi hastası Adnan hayatını kaybetti

Bursalı lösemi hastası Adnan hayatını kaybetti

BURSA'nın Gemlik ilçesinde lösemi tedavisi gören Adnan Taşkıran (11), yaşamını yitirdi. Geçen haftalarda "Tek isteğim renkli lego oyuncaklar ve YouTube fenomeni Enes Batur'u görmek" diyen Taşkıran'ın bu hayali gerçek olmuştu.

2019.02.03 12:23 - Son Güncellenme: 2019.02.03 14:53 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursalı lösemi hastası Adnan hayatını kaybetti
01:47 Bursalı lösemi hastası Adnan hayatını kaybetti -2

İLGİLİ VİDEO

Bursalı lösemi hastası Adnan hayatını kaybetti -2

05:00 Enes Batur, Bursalı lösemi hastası Adnan'ı ziyaret etti

İLGİLİ VİDEO

Enes Batur, Bursalı lösemi hastası Adnan'ı ziyaret etti

Gemlik ilçesi Küçükkumla Mahallesi'nde yaşayan Taşkıran ailesinin 2 çocuğundan Adnan'a, 1 yıl önce Uludağ Üniversitesi Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi'nde lösemi teşhisi konuldu ve 4 ay önce de kök hücre nakli yapıldı. Başarılı geçen naklin ardından hastalık tekrar etti. Bu nedenle hastaneden çıkamayan Adnan, geçen Aralık ayında sosyal medya hesabından "Sadece renkli legolar ile oynamak ve YouTube fenomeni Enes Batur'u görmek istiyorum" yazdı.

Adnan'ın istekleri karşılıksız kalmadı. Birçok yardımsever Gemlikli, Adnan'a çok istediği legolardan hediye etti. Adnan Taşkıran, "Legoları çok istiyordum, onlar beni tanıyan tanımayan birçok kişi tarafından hediye edildi. Şimdi tek isteğim Enes Batur'la bir kez olsun görüşebilmek, başka bir isteğim yok, daha ne isteyeyim ki" dedi. Bu isteği de gerçek olan Adnan'ı, 30 Aralık akşamı Enes Batur, ziyarete geldi.

İKİNCİ NAKİL YAPILDI

Adnan Taşkıran'a bir hafta önce ikinci kez ilik nakli yapıldı ancak bedeni nakli kabul etmedi. Taşkıran, tedavi gördüğü hastanede bu sabah saatlerinde hayatını kaybetti. 

SON YOLCULUĞUNA BEŞİKTAŞ FORMASIYLA UĞURLANDI

Bursa'nın Gemlik ilçesinde lösemi hastalığına yenik düşen Adnan Taşkıran'ın cenazesi, öğle vakti Küçükkumla Mahallesi Camii'ne getirildi. Cenazede Taşkıran'ın tabutunun üzerine Beşiktaş forması örtüldü. Öğle namazının ardından kılınan cenaze sonrası Taşkıran'ın cenazesi, mahalle mezarlığına defnedildi. Yüzlerce kişi, cenazede Taşkıran ailesini yalnız bırakmadı.

Anne İpek Taşkıran, "Adnanımı kurtaramadık. Minik bedeni fazla dayanamadı. Ne olur herkesi kök hücre bağışına ikna edin. Adnanımın en büyük isteği buydu" dedi.

ENES BATUR, BURALI ADNAN'IN HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ! HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.02.03 12:23 - Son Güncellenme: 2019.02.03 14:53 - HABER MERKEZİ
A