BURSALI GENÇLERDEN YOZGAT VALİSİ ŞENTÜRK'E ZİYARET

BURSALI GENÇLERDEN YOZGAT VALİSİ ŞENTÜRK'E ZİYARET

Gençlik Merkezleri Arası Değişim Programı kapsamında Bursa Gençlik Merkezi'nden Yozgat'a gelen 16 öğrenci ile Yozgat Gençlik Merkezinden 20 öğrenci Yozgat Valisi Necati Şentürk'ü makamında ziyaret etti.

2011.05.04 18:13 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge
A
BURSALI GENÇLERDEN YOZGAT VALİSİ ŞENTÜRK'E ZİYARET

Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürü Ferhat Erdem ve Gençlik Merkezi Müdürü Hasan Bağçeci'nin de hazır bulunduğu ziyarette Vali Necati Şentürk gençlerle tek tek tanıştı.
Gençlik Merkezleri Arası Değişim Programı hakkında Vali Necati Şentürk'e bilgi veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Ferhat Erdem, programın, gençlerin ülkemizi tanımaları, bulundukları ilin dışında farklı coğrafi bölgelerde yaşayan gençlerle tanışmaları, onlarla kaynaşmaları ve kültür alışverişinde bulunarak, yeni arkadaşlıklar kurup deneyimler kazanmaları ve tecrübelerini başkalarına aktarmalarını sağlamayı amaçladığını belirterek, "Programa, gençlik merkezleri faaliyetlerine aktif olarak katılan, kendi imkanları ile il dışına çıkma fırsatı bulamayan, derslerinde başarılı öğrenciler ile gazi ve şehit yakınlarından gençlerin katılımı sağlanmaktadır. Katılımcıların il merkezi ve ilçelerden seçilmesine özen gösterilmektedir. Değişim programına 13-18 yaşları arasında en az 15 gençten oluşan gruplar katılmaktadır. 18 yaşından küçük katılımcı gençlerin veli izin belgesi alması zorunludur. Ayrıca önceki yıllarda değişime katılan gençler yeniden götürülmeyecek, bu tür etkinliklere daha önce hiçbir etkinliğe katılmamış gençlerin katılımı sağlanmaktadır" dedi.
Gençlerin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Necati Şentürk, gençlerle bir süre sohbet etti. Yozgat'ın özellikle tarihi ve kültürel açıdan çok zengin bir il olduğunu ve misafir gençlerimizin ilimizde bulundukları süre içerisinde bu zenginlikleri en iyi şekilde tanımaları için ellerinden geleni yapmalarını isteyen Vali Şentürk, "Bir milletin en büyük zenginliği kültürüdür. Büyük bir ülke olabilmeniz için en önce kültürünüzün olması gerekir. Türkiye çok büyük bir ülkedir. Çünkü diğer milletlerde olmadığı kadar geniş ve büyük bir kültüre sahibiz. Türkiye gibi büyük bir ülkenin gençleri olarak sizlerin bu kültürü çok iyi bilmesi ve tanıması gerekmektedir" dedi. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.05.04 18:13 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Mehmet Mutlu
A