Bursalı din görevlileri meydana yürüdü
Bursa'da 15 Temmuz gecesinden bu yana Demokrasi Meydanı'nda süren nöbete bu gece din görevlileri de katıldı.
2016.07.28 23:17 - Son Güncellenme: 2016.07.29 01:32 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
Gökdere Meydanından Demokrasi Meydanına tekbirler eşliğinde yürüyen Bursa İl Müftülüğüne ve ilçe müftülüklerine bağlı yaklaşık 3 bin din görevlisi nöbete katıldı. Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay, Bursa'da meydanları dolduran vatandaşlara teşekkür ederek, "İl müftülüğümüz ve ilçe müftülüklerimiz olarak yaklaşık 3 bin din görevlimizle, sizlerle birlikte bu meydanı doldurmaya geldik. 15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişimini ve bu ihanet şebekesini bütün yüreğimizle lanetliyoruz. O karanlık gecede, adete tekrar kurtuluş savaşı destanı yazan, her siyasi görüşe mensup yaşlısı, genci, erkeği ve kadını ile, her meslekten, her meşrepten vatandaşlar ile vatanını, milletini koruyan sizlere şükranlarımızı arz ediyoruz. Bu aziz vatanı darbecilere teslim etmeyen, bu uğurda can veren, vücudunu kurşunlara siper eden, tankların altında ezilen, bombaların yıktığı enkazların altında şehadet şerbetini içen 248 vatan evladına rabbimizden gani gani rahmetler diliyoruz. 15 Temmuz gecesi okuduğu selalarla semayı inleten, ezanlarla arşı titreten din görevlilerimize, vatan için şehit olanlarımıza da, yaralılarımıza da rabbimizden rahmetler, şifalar diliyoruz.

Aramızda, bizleri diğer akşamlarda olduğu gibi bu akşam da yalnız bırakmayan, darbeyi lanetleyerek meydanlarda nöbet turan Suriyeli kardeşlerimiz var. Onlar çok dualar ettiler. Onlara kucak açan bu ülkenin, Cumhurbaşkanından Başbakanına, bu uğurda emeği geçen herkese ve sizlere sizin bilmediğiniz kadar dualar ettiler" şeklinde konuştu.

Müftü Ay'ın konuşmasının ardından ettiği dualara meydandaki tüm vatandaşlar da eşlik etti.
Alanda nöbet tutan vatandaşlardan Kur-an kursu öğretmeni Hayrettin Uğur, yaptığı açıklamada, bu darbe girişiminin selalarla birlikte bittiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Eskiden çok eziyetler çektik. İmam Hatip Liselerine öğrenciler başörtüleriyle giremediler. Bir albay bize 'Başörtülerini çıkarmadan liseye giremezler' diyordu. Bu darbe girişiminde ise biz de o tecrübeyle Cumhurbaşkanımızdan mesajı aldığımız andan itibaren arkadaşlarımızla birlikte 'Kefenleri giyip meydanlara çıkıyoruz' dedik. Bu nöbeti biz evlatlarımız, milletimiz için tutuyoruz. Ezanlar susmasın diye tutuyoruz."
Fransa'da yaşayan İbrahim Turan da dört çocuğu olduğunu ve bu olaylardan sonra çocuklarının geleceği için meydanlara çıktıklarını belirtti.
Bu vatanın tüm Türk halkına ait olduğunu dile getiren Turan, ''Bu vatanı sonuna kadar korumamız lazım. Dört çocuğum var. Bu vatanı kimseye bırakmayız. Bunu bütün herkes böyle bilsin. Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Allah herkesten razı olsun. Vatan için çalışana, en ufak kanı dökülenden Allah bin kere razı olsun. Biz hakkımızı helal ediyoruz. Herkes de hakkını helal etsin.'' diye konuştu.
Emekli özel harekat polisi Ahmet Koç da vatanın bekası için her zaman ve her an göreve hazır olduğunu aktararak, şöyle konuştu:
''Ben olmasam da bu vatan için ailemden çok kişi var. Rabbime hamdolsun ki Erdoğan gibi bir liderimiz var. Bu pis darbe girişiminin tek amacı, ekonomileri bozulan dış güçlerin Türkiye üzerinden bunu çözmek için yaptığı bir rezalettir. Bunun biz bilincindeyiz. Allah'ın izniyle fırsat vermeyeceğiz. Kanımızın son damlasına kadar ülkemiz için ne gerekiyorsa onu yapacağız. İçimizde satılmış bazı köpeklerde bunlara maşa oldu ama bunlar bir tükürükle boğulacaklar.''
Vatandaşların meydan nöbeti sürüyor.