Bursalı dahinin müthiş projesi kuyruk oluşturdu - ÖZEL HABER

Bursalı dahinin müthiş projesi kuyruk oluşturdu - ÖZEL HABER

21 yaşındaki Bursalı dahi Emre Altuğ'un bir arabayı bilgisayar oyununa çevirmesi büyük ilgi gördü. Kuyrukların oluşturulduğu buluşla gerçek yarış arabasının direksiyonu, gaz ve fren pedallarıyla oynanan oyun hayretler içinde izleniyor.

2011.08.15 09:30 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Bursalı dahinin müthiş projesi kuyruk oluşturdu - ÖZEL HABER
45133-bursali-dahinin-muthis-projesi-kuyruk-olusturdu-ozel-haber-4e48c171b453e.flv

Mesut DEMİR/BURSADABUGUN.COM

Bursa'da 32 yaşındaki dahi Emre Altuğ, gerçek yarış arabasını bilgisayar oyununa çevirince araba tutkunları kuyruğa girdi. 7'den 70'e herkesin oynamak için can attığı gerçek arabalı bilgisayar yarış oyununda direksiyon ile gaz ve fren pedalları gerçek olması ilgiyi daha da arttırdı. Gerçek yarış arabasının içinde bilgisayar oyunu oynamaktan mutlu olan gençler, tek aracın olmasından şikayet etti.

Merinos Parkı'nda Ramazan ayı dolayısıyla açılan oyun alanlarında ilgi odağı olan yarış arabasının dahisi Emre Altuğ, "Üzerinde 2000 motor olan yarış arabasını yarıştan çıkardık. Motorunu sattıktan sonra üzerinde kendi geliştirdiğimiz bir sistemi kurduk. Ses sistemini ve bilgisayarı monte ettikten sonra kilometre ölçer ile direksiyon, gaz, debraj ve freni uyumlu hale getirdik. Bu oyun ile araba kullanma da öğrenilebilir. Reno Clio marka aracımızı bu oyun için trafikten çıkardık ancak en kısa zamanda aracı yine yarış arabası haline getirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Yarış arabasını küçük yaşta çocukların da kullanması dikkat çekerken, bayanların daha fazla ilgi göstermesi de dikkatlerden kaçmadı.
 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2011.08.15 09:30 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A