Bursalı çocukların gözünden Soma faciası

Bursalı çocukların gözünden Soma faciası

Soma'da meydana gelen ve 300'den fazla madencinin hayatını kaybettiği maden faciası, onlarca kilometre uzaktaki küçük çocukları da etkiliyor.

2014.05.30 11:11 - Son Güncellenme: 2014.05.30 11:13 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursalı çocukların gözünden Soma faciası

Uludağ Üniversitesi Kreş ve Anaokulu'nda "Sarı Kelebekler" sınıfı öğrencisi 6 yaşındaki Cemal Efe Tükenmez, serbest faaliyet saatinde yaptığı bir resimle, Soma'daki maden kazasını nasıl algıladığını yansıttı.

Öğretmenleri, onun bu resmiyle ne anlatmak istediğini sorduklarında Cemal Efe'nin yanıtı şöyle oluyor:
"Madende patlama oluyor, taşlar düşüyor, yarasalar çıkıyor. Zaten yeraltında hep yarasalar var. Duman olan, karbon monoksit gazı. Gazdan madenciler zehirleniyor. Siyah olan madenciler yaşamıyor. Turuncu olanlar bayılmış. 112 onları alıp iyileştirecek o yüzden kaşları, gözleri, ağzı yok. Kaşları, gözleri, ağzı ayıldıktan sonra olacak. Turuncu olanlar turuncu kurdelelerin yanına götürülüyor, siyah olanlar siyah kurdelelerin yanına götürülüyor. 112'nin yanındakiler madencilerin arkadaşları... "

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2014.05.30 11:11 - Son Güncellenme: 2014.05.30 11:13 - HABER MERKEZİ
A