Bursalı avukata 'yok artık' dedirten ceza (ÖZEL HABER)

Bursalı avukata 'yok artık' dedirten ceza (ÖZEL HABER)

Köprü ve otoyollardan kaçak geçme gibi durumlar söz konusu olduğunda devlet tarafından kritik cezalar kesiliyor ancak Bursalı avukata öyle bir ceza geldi duyanlara 'yok artık' dedirtti. Ceza avukatı Özgür Abatay'a kesilen ve Karayolları Genel Müdürlüğü'ne dava açmasına sebep olan cezayı Abatay'ın avukatı Anıl Okan Şen Bursada Bugün'e anlattı.

2021.01.21 09:36 - Son Güncellenme: 2021.01.21 09:53 - Bursa Bölge
A
Bursalı avukata 'yok artık' dedirten ceza (ÖZEL HABER)
03:09 Bursalı avukata 'yok artık' dedirten ceza (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursalı avukata 'yok artık' dedirten ceza (ÖZEL HABER)

EZGİ KAYI / BURSADA BUGÜN

Köprü ve otoyollardan kaçak geçme gibi durumlar söz konusu olduğunda devlet tarafından kritik cezalar kesiliyor.

Geçiş sistemlerinde bulunan kameralar tarafından tespit edilip cezalar kesilirken kimi zaman yanlış kişiye giden cezalar da haber konusu olabiliyor.

Ancak Bursalı avukat Özgür Abatay'a öyle bir ceza geldi ki duyanlar 'yok artık' dedi.

Öyle ki cezanın kesildiği tarihte Abatay'ın aracı henüz üretilmemiş, üretilmiş olsa bile Türkiye'ye gelmemişti.

Özgür Abatay'ın avukatı Anıl Okan Şen bu trajikomik olayı Bursada Bugüne'e anlattı. Şen, İnsanların bu noktada daha bilinçli olması lazım. Devletin vatandaşı mağdur etmemek adına bu hususlara daha fazla dikkat etmesi gerekiyor. Yetkilileri de biraz daha dikkatli olmaya çağırıyoruz" dedi.

"CEZANIN YENDİĞİ TARİHTE BELKİ DE BU ARAÇ DAHA ÜRETİLMEMİŞTİ"

Avukat Anıl Okan Şen, müvekkiline kesilen yanlış ceza olayını şöyle aktardı: "Müvekkilim Özgür Abatay kendisine gelen bir trafik cezasını bana iletti. Cezanın konusu 2019 yılında 10 Kasım'da gece saat 00:33'te 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden bir kaçak geçiş yapılması. Geçiş ücreti 10 lira 50 kuruş cezai işlemle beraber 52 lira 50 kuruş olarak bir ceza tebliğ edilmiş. Ben öncesinde bunda ne var diye düşündüm müvekkilim bana ceza kesilen aracın ruhsatını gönderdiğinde ise durumu anladım. Aracın ilk tescil tarihi 25 Ağustos 2020 ve bu araç müvekkilim tarafından direkt yurtdışından getirilip tescil edilen bir araç. Cezanın yendiği tarihte belki de bu araç daha üretilmemişti, üretildiyse de henüz Türkiye'ye gelmemişti ama hakkında bir idari tutanak var."

"VATANDAŞ DAHA BİLİNÇLİ, YETKİLİLER DAHA DİKKATLİ OLMALI"

Vatandaşın evine gelen cezaları inceleyip dikkatli bir kontrolden geçirmesi gerektiğini vurgulayan Şen, yetkilileri de bu konuda daha hassas davranmaya davet etti. Şen, "Bununla ilgili sulh ceza mahkemesine gerekli itirazı yaptık sonucunu da zaten biliyoruz. Ortada apaçık bir yanlış var ama insanlar bu cezalar geldiği zaman 'geçmişimdir zaten 52 lira ne olacak' diye düşünüyorlar ya da yatırmayı unutup daha sonra icrai tehditle karşılaşıyorlar. Bugün 50 liralık bir dosyanın işleme girmesi 200 lirayı buluyor baktığınız zaman 10 liralık bir kaçak geçiş size 200 liraya mal oluyor. İnsanların bu noktada daha bilinçli olması lazım. Devletin vatandaşı mağdur etmemek adına bu hususlara daha fazla dikkat etmesi gerekiyor. Yetkilileri de biraz daha dikkatli olmaya çağırıyoruz. Vatandaş gelen cezanın tarihine, aracın plakasına, saat kaçta yendiğine dikkat edilmeli. Sonuçta bu tespitler kameralardan yapılıyor bir yanlışlık olmaması adına herkes daha dikkatli olmalı. Biz itirazımız sonucunda cezanın iptaliyle kalmayıp, müvekkilimin bu olay yüzünden yaşadığı itibar kaybı sebebiyle bin liralık da bir manevi tazminat davası da açacağız ve olayın takipçisi olacağız" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.01.21 09:36 - Son Güncellenme: 2021.01.21 09:53 - Sema Üstüntaş-pasif
A