Bursa Yıldırım'da 'yeni normal' sonrası eski düzen!

Bursa Yıldırım'da 'yeni normal' sonrası eski düzen!

Yıldırım Belediyesi, pandemi sürecinde hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle hafta içi kurulan pazar yerlerinin, normalleşme kararları ile yeniden eski günlerinde kurulacağını bildirirken kontrollü normalleşme ile birlikte kapalı olan sosyal tesislerinin kapılarını da yeniden hizmete açtı.

2021.03.06 13:41 - Son Güncellenme: 2021.03.06 13:41 - Bursa Bölge
A
Bursa Yıldırım'da 'yeni normal' sonrası eski düzen!

Koronavirüs döneminde hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasaklarından kaynaklı, pazarlar hafta içi kuruluyordu. Bursa'nın düşük riskli grupta yer almasıyla hafta sonları sokağa çıkma yasaklarının sona ermesinin ardından Yıldırım Belediyesi de ilçedeki tüm pazarların yeniden eski günlerinde kurulacağı bilgisini verdi.

Kararla birlikte, Arabayatağı Pazarı, Ertuğrulgazi Pazarı, Baruthane Giyim Pazarı ve Millet Pazarı pandemi öncesi olduğu gibi cumartesi günü kurulacak olup, Bağlaraltı Pazarı, Baruthane Semt Pazarı, Dalyan Sokak Pazarı, Davutkadı Semt Pazarı, Değirmenlikızık Semt Pazarı, Değirmenönü Pazarı, Maltepe Semt Pazarı, Mehmet Akif Ersoy Pazarı, Piremir Semt Pazarı, Selçukbey Pazarı ve Yiğitler Pazarı da yine pazar gününde hizmet verecek.

YILDIRIM'DA SOSYAL TESİSLER YENİDEN HİZMETE AÇILDI

Sultan Abdülmecid'in Bursa gezisi nedeniyle dönemin Bursa Valisi Mehmet Salih tarafından 1844 yılında 'Av Köşkü' olarak yaptırılan ve Sultan Abdülaziz, Sultan V. Mehmet Reşad ile Cumhuriyet döneminde Mustafa Kemal Atatürk'ün de konakladığı Hünkar Köşkü'nün bulunduğu alanda eşsiz Bursa manzarası eşliğinde hizmet veren Hünkar Köşkü Sosyal Tesisi ve Bursa'nın manevi büyüklerinden Emirsultan Hazretleri tarafından 14. yüzyılda Emir Buhari Tekkesi olarak yaptırılan, günümüzde ise Emir Buhari Kültür Merkezi adıyla hizmet veren sosyal tesisler, 4 Mart itibariyle yeniden hizmete açıldı. Yerli ve yabancı turistler tarafından büyük rağbet gören tesislerden Hünkar Köşkü, 'Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde' yer alan mesafe koşulları ve yüzde 50 kapasite sınırlarına uymak kaydıyla, 4 Mart Perşembe gününden itibaren 08.00-19.00, Emir Buhari Kültür Merkezi ise 10.00-19.00 saatleri arasından yeniden faaliyete başladı.  

GEREKLİ TÜM TEDBİRLERİ ALDIK

Yıldırım Belediyesi olarak normalleşme süreci için tüm tedbirleri aldıklarını aktaran Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Belediyemizin Hünkar Köşkü ve Emir Buhari Kültür Merkezi'ni 4 Mart Perşembe günü itibariyle yeniden pandemi kuralları çerçevesinde hizmete açtık. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla tesislerimizden yararlanabilirler. Malumunuz bu süreçte birçok sosyal tesisimiz uzun süredir kapalıydı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan normalleşme sürecinde, hizmetlerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Vatandaşlarımızı yeniden tesislerimizde pandemi kuralları çerçevesinde ağırlamaya devam edeceğiz. Yıldırım Belediyesi olarak üzerimize düşen tüm tedbirlerimizi aldık. Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edilen kural ve kaideleri her zaman olduğu gibi bu süreçte de harfiyen yerine getireceğiz. Yüzde 50 kapasite ile hizmet vereceğiz. İnşallah önümüzdeki süreçte vakalarımız daha çok azalır ve tedbirler daha da genişler. Maske, mesafe ve hijyene dikkat edelim" diye konuştu.

"TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYALIM"

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Yıldırım olarak koronovirüs ile mücadelemizde ciddi bir yol kat ettik. Bursa olarak düşük riskli gruptayız. Ancak rehavete kapılıp tedbiri elden bırakmayalım. Bu başarı hepimizin göstermiş olduğu sabrın neticesi. Bunun için biraz daha sabır göstererek bu illeti hayatımızdan bertaraf edebiliriz. Hep birlikte mücadeleye devam" ifadelerini kullandı.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.03.06 13:41 - Son Güncellenme: 2021.03.06 13:41 - Gülcan Tekin
A