Bursa Yıldırım'da rehavet yok

Bursa Yıldırım'da rehavet yok

Kentin koronavirüs riski orta olan (Sarı) listede yer almasıyla lokanta ve kafelerin açılması, hafta sonu kısıtlamasının kalkmasında etkin bir rol oynayan Yıldırım'da virüsün ortaya çıktığı ilk günden beri etkin bir temizlik çalışması gerçekleştiren Yıldırım Belediyesi, rehavete kapılmadan çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

2021.03.04 14:04 - Son Güncellenme: 2021.03.04 14:05 - Bursa Bölge
A
Bursa Yıldırım'da rehavet yok

Yıldırım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Ekipleri, bir yandan koronavirüs salgınına karşı tedbirlere ara vermeden devam ederken bir yandan da ilçe genelinde temizlik seferberliği gerçekleştiriyor. Bu doğrultuda ilçenin dört bir yanında gayretli çalışmalar yürüten ekipler, Arabayatağı, Ulus, Hacivat, Şirinevler, İsabey, Duaçınarı ve Anadolu Mahallelerinde yapılan temizlik çalışmalarının ardından son olarak Otosansit Bölgesi'nde kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 2 kepçe, 2 kamyon, 2 süpürge aracı, 4 açık kasa kamyonet ve 60 kişilik ekibin katılımı ile başlatılan çalışmalarda, sokak, park, arsa ve tüm açık alanlarda bulunan hafriyat ve moloz gibi atıklar ekiplerce toplanarak bölgeden tahliye edildi. Ekiplerin gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini dile getiren Otosansit esnafı ise sunulan hizmetlerden ve özellikle pandemi sürecinde gösterilen hassasiyetten dolayı Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'a teşekkür ettiler.

Öte yandan Osmangazi ve Nilüfer ilçelerinde günlük vaka sayıları 60 ile 80 arasında seyrederken bu sayının Yıldırım'da ise 20 ile 40 bandında olması dikkat çekiyor. Uzmanlar, Bursa'nın sarı listede yer almasının Yıldırım'daki vaka sayılarının azlığı sayesinde gerçekleştiğini belirtiyor.

BAŞKAN YILMAZ'DAN TEDBİR TEŞEKKÜRÜ

İlçedeki vaka sayılarının düşüş gösterdiğini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Bursa son açıklanan rakamlara göre orta riskli iller arasında yer alıyor. Kentte vaka sayılarının en fazla düştüğü ilçelerin başında ise Yıldırım geliyor. Salgının ilk dönemlerinde yüksek vaka sayıları ile hep ilk sıralarda yer alan Yıldırım'da alınan tedbirler nihayet sonuç vermeye başladı. Ben bu virüsle mücadelede kurallara uyan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Bu rakamların rehavetine kapılmadan tedbirlere uymaya devam edelim" ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.03.04 14:04 - Son Güncellenme: 2021.03.04 14:05 - Ali Yaşar
A