Bursa Yenişehir'de çiftçiler yeni sezondan umutlu

Bursa Yenişehir'de çiftçiler yeni sezondan umutlu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üretime devam açıklamasının ardından umutlanan çiftçiler geçmiş yıllara göre daha fazla üretmek için sahaya indi. Bursa'nın Yenişehir ilçesine yeni tarım sezonuyla birlikte 3 bin tarım işçisi peyder pey gelmeye başladı.

2020.05.04 10:32 - Son Güncellenme: 2020.05.04 10:34 - Bursa Bölge
A
Bursa Yenişehir'de çiftçiler yeni sezondan umutlu

Türkiye'nin verimli topraklarına sahip olan Bursa'nın Yenişehir ilçesinde yetiştirilen kaliteli ürünler dünyanın birçok ilçesine gönderilirken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin "çiftçinin ürünleri tarlada kalmayacak" açıklamasının ardından çiftçilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "üretime devam" çağrısı çiftçiye büyük moral oldu.

Namı dünyaya yayılan Yenişehir biberinin ekimlerine "Bismillah" diyerek başlayan üreticilerin bu yıldan umutlu olduklarını söyleyen Ziraat Odası Başkanı ve Eskişehir Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Sadi Aktaş, "Bu yıl belirlenen talepler üzerine ilçemize 3 bin civarında tarım işçisi ülkemizin değişik yerlerinden gelmeye başladı. Gelen işçiler bizim ailelerimizle birlikte tarlalarda çalışmaya başladı.2019 yılında biber fiyatları çiftçimize para kazandırmadı. Yine de 2020 yılına umut içerisinde başladık. Tarım ve Orman Bakanımızın ve Cumhurbaşkanımızın "üretime devam" demesiyle çiftçilerimiz geçmiş yıllara göre daha fazla üretme çabası içine girdi" diye konuştu.

Başkan Aktaş, "İnşallah bu sene sebzesinden meyvesine ektiğimiz bütün ürünlerden para kazanacağız umudu ile işe "Bismillah" dedik. Biber fiyatlarının bu yıl 2 liranın altına düşmesi üreticinin zarar etmesine yol açar" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.05.04 10:32 - Son Güncellenme: 2020.05.04 10:34 - Gülcan Tekin
A