Bursa Yemek Sanayicileri Derneği Başkanı Dönmez: Kontrollü üretim yapılan mutfakların önemi ortaya çıktı

Bursa Yemek Sanayicileri Derneği Başkanı Dönmez: Kontrollü üretim yapılan mutfakların önemi ortaya çıktı

Ölümcül korona virüsü ile en etkin mücadele yönetiminin hijyen kurallarına uyulması olduğuna vurgu yapan uzmanlar, özellikle yiyecek, içecek imalatı yapılan gıda işletmelerinin sürekli denetlenmesi gerektiğine dikkat çekiyorlar.

2020.03.19 12:23 - Son Güncellenme: 2020.03.19 12:24 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Yemek Sanayicileri Derneği Başkanı Dönmez: Kontrollü üretim yapılan mutfakların önemi ortaya çıktı

Tüm dünyayı etkileyen korona virüsü salgını nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Bursa Yemek Sanayicileri Derneği (BUYSAD) Başkanı Coşkun Dönmez, merdiven altı işletmelerinin aksine, BUYSAD'a üye gıda işletmelerinde hijyenin bir yaşam şekli olduğunu belirterek, uygulamaların BUYSAD'a üye işletmelerde ehil ve teknik kadrolarca yapıldığını, korona ile ilgili bilgilendirmelerin daha ilk günlerden itibaren dernek üyelerine aktarıldığını ifade etti. Dönmez, "Yaşanan süreçler bizlere düzenli denetim altında olan üyelerimizin toplum sağlığı açısından çok büyük bir görevi üstlendiğini göstermiştir" dedi.

ÜRETİMDE HİJYEN KOŞULLARI MUTLAKA SAĞLANMALIDIR

Gıda üretmenin sorumluluk gerektirdiğini söyleyen BUYSAD Başkanı Coşkun Dönmez, hazır yemek ve Catering imalatı yapılan tesislerin uluslararası hijyen sertifikalarına sahip olması ve ilgili kurumlar tarafından sürekli olarak haberli ve habersiz şekilde sürekli denetlenmesi gerektiğini belirtti. Hazır yemek ve Catering firmalarının mutfaklarında genel hijyen kurallarına uyulmasının yanı sıra; tencere, tava, kepçe gibi araçların üretildiği malzemelerin, gıda ham maddelerini saklama koşullarının, ham madde tedarik zincirindeki aşamaların sürekli kontrol edilmesi, bunlara ilave olarak, firmalarda çalışan tüm personelin sağlık kontrollerinin sıklıkla ve sürekli yapılması gerektiğini söyledi.

BUYSAD üyesi işletmelerin tamamında Uluslararası standartlarda hijyen kontrolleri yapıldığını vurgulayan Coşkun Dönmez, özellikle salgın hastalıkların yaygın olduğu dönemlerde, gıda üretimi yapılan işletmelerdeki hijyen kurallarına uyulmasının her zamankinden daha önemli hale geldiğine dikkat çekti.

YEMEK FİRMASI SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Coşkun Dönmez, personeli için yemek temin eden işletmelerin hazır yemek firması seçerken dikkat etmesi gerekenleri de açıkladı.

Dönmez bu konuda şu bilgileri verdi:

"Sorgulama sadece fiyat üzerinden yapılmamalı. Yemek alacağınız firmaların mutfağını gidip mutlaka görün. Kullandıkları gıda ham maddelerinin sertifikalarını sorun. Personel sağlık kartlarını sorun. Üretim izin belgeleri olup olmadığına bakın. Bağımsız denetim firmaları tarafından denetlenip denetlenmediklerini sorun. TSE'li olup olmadığını sorgulayın. Hijyen belgelerini sorun. BUYSAD üyesi olup olmadıklarını sorun. BUYSAD üyesi firmaların tamamında üretim koşulları çok sıkı denetlenmekte ve güvenli yemekler hazırlanıp müşterilere sunulmaktadır."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.03.19 12:23 - Son Güncellenme: 2020.03.19 12:24 - HABER MERKEZİ
A