Bursa'ya kar yağışı başladı, çocuklar soluğu sokakta aldı

Bursa'ya kar yağışı başladı, çocuklar soluğu sokakta aldı

Bursa'da beklenen kar yağışı Mustafakemalpaşa'da yağmaya başladı. Karı gören çocuklar keyfini çıkarttı.

2021.01.27 14:22 - Son Güncellenme: 2021.01.27 15:04 - Bursa Bölge
A
Bursa'ya kar yağışı başladı, çocuklar soluğu sokakta aldı
03:51 Bursa'ya kar yağışı başladı, çocuklar soluğu sokakta aldı

İLGİLİ VİDEO

Bursa'ya kar yağışı başladı, çocuklar soluğu sokakta aldı

Uzmanların yaptığı uyarıların ardından Bursa'nın ilk karı Mustafakemalpaşa ilçesinde yağmaya başladı. İlçeye bağlı Sünlük köyünde yağan lapa lapa kar her yeri beyaza bürüdü. Kar yağdığını gören çocuklar ise soluğu dışarıda aldı. Bu yıl ikinci defa kar yağdığını gören çocuklar yağan karın altında uzun süre eğlendi.

Kar yağdığı için çok keyifli olduğunu ifade eden çocuklar, "Bu yıl ikinci defa kar yağmaya başladı. Çok mutlu olduk karın keyfini kar topu oynayarak çıkartıyoruz" dedi.

Uludağ'ın eteklerinde etkili olan kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı

Bursa Uludağ'ın eteklerinde başlayan yoğun kar yağışı etkili oldu. Bir çok araç sürücüsü kar yağışına hazırlıksız yakalanırken zor anlar yaşadı.

Bursa'da bir haftadır etkili olan lodosun ardından kar yağışı etkili olmaya başladı. Uludağ'ın eteklerinde bulunan merkez ilçeler Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde de sağanak yağış yerini kara bıraktı.

Uludağ'a gitmek isteyen bir çok vatandaş aniden bastıran kar sonucu yolda mahsur kaldı. Bazı araç sürücüleri zincir takıp yola devam ederken bazıları ise geri dönmek zorunda kaldı.
Diğer yanda kar kalınlığının bir metreye yaklaştığı Uludağ'da hava sıcaklığı ise eksi 5 dereceye kadar düştü. Jandarma ekipleri Uludağ'ın girişi Milli Parklar Bölgesinde bulunan uygulama noktasında zincirsiz ve kar lastiksiz araçların geçişine izin vermedi.

Karayollarına bağlı ekipler ise karla kaplanan yolları temizleme çalışması başlattı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.01.27 14:22 - Son Güncellenme: 2021.01.27 15:04 - Ali Yaşar
A