Bursa Valisi Yakup Canpolat'tan "Dil Bayramı" mesajı

Bursa Valisi Yakup Canpolat'tan "Dil Bayramı" mesajı

Bursa Valisi Yakup Canbolat, "Dil Bayramı" sebebiyle bir mesaj paylaştı.

2021.09.26 10:38 - Son Güncellenme: 2021.09.26 10:48 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Valisi Yakup Canpolat'tan "Dil Bayramı" mesajı

Vali Canbolat'ın açıklaması şu şekilde:

"Aziz Bursalı Hemşehrilerim,

26 Eylül 1932 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün katılımıyla düzenlenen I. Türk Dili Kurultayı, 89 yıldır "Dil Bayramı" olarak kutlanmaktadır.

Millet olarak ezelden ebede yürüyüşümüzün en kıymetli değerlerinden olan dilimiz, zengin bir edebiyatı, tarihi, sanatı kaldırabilme ve taşıyabilme gücüyle bunların cümlesi diyebileceğimiz medeniyetimizin ana direği hükmündedir.

Her harfi, her kelimesi ile Aziz milletimizin binlerce yıllık mazisine şahitlik eden Türkçe, dün olduğu gibi bugün de bizi bir arada tutan, bizi millet kılan en büyük hazinedir. Türkçe, Medeniyet değerlerimizi yarınlara taşıma noktasındaki en önemli gücümüz ve en büyük umudumuzdur.

Milli birlik ve beraberliğimizin temel unsurlarından biri olan bu kutsal mirası, kurallarına uygun kullanmamız, geliştirmemiz, yaygınlaştırmamız ve gelecek nesillere ulaştırmamız konusunda bizlere önemli sorumluluklar düşmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle,

26 Eylül 1932 yılında düzenlenen I. Türk Dili Kurultayı'ndan beri kutlanagelen ve bugün 89'uncusunu kutladığımız Dil Bayramı vesileyle Türkçemize emek verenlerden ahirete intikal edenleri rahmetle yâd ediyor, sağ olanlara bu kutlu hizmet yolunda nice hayırlı hizmetlerde bulunabilmelerini diliyor, "Dil Bayramını" yürekten kutluyorum."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.09.26 10:38 - Son Güncellenme: 2021.09.26 10:48 - HABER MERKEZİ
A