Bursa Valisi Yakup Canbolat'tan Nevruz Bayramı mesajı

Bursa Valisi Yakup Canbolat'tan Nevruz Bayramı mesajı

Bursa Valisi Yakup Canbolat, baharın başlangıcını simgeleyen Nevruz Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

2019.03.20 16:36 - Son Güncellenme: 2019.03.20 16:37 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Valisi Yakup Canbolat'tan Nevruz Bayramı mesajı

İşte Vali Canbolat'ın Nevruz mesajı:

"Türk Dünyasında değişik adlarla, eskiden beri kutlanan bir bayram olan Nevruz, tabiatın canlanmasını, yeniden dirilişini ifade eder.

Bahar, güzelliğin, neşenin, ümidin, sevginin, kardeşliğin müjdecisidir. İşte 21 Mart yeni yılın, ilk baharın, ilk yazın başlangıcıdır; sevginin, kardeşliğin ve neşenin başlangıcıdır.  Bugün doğada tohum çiçeğe durmuş, her şey yeniliğe, yeşilliğe uyanıyor,  tomurcuklar çiçeği sunuyor bizlere.

Zengin ve derin bir medeniyet havzası olan yaşadığımız coğrafyada binlerce yıldır baharın vesile edilerek kutlandığı Nevruz, her kültürle bağdaşabilen bir özelliğe sahiptir. Nevruzun değişmeyen özü ise birlik içinde hayatın her şeyini paylaşabilme iradesidir.

Dolayısıyla Nevruz, huzur içinde, kardeşçe ve şenliklerle kutlanması gereken, tüm insanlık için sevgi, barış ve kardeşlik gibi değerlerin önemini hatırlatan bir bayramdır.

Sevgili Bursalı Hemşehrilerim, Baharın müjdecisi, birlik, beraberlik ve kardeşliğin sembolü dünyanın en eski ve en zengin barış ve dostluk bayramı, Nevruz Bayramınız kutlu olsun."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.03.20 16:36 - Son Güncellenme: 2019.03.20 16:37 - HABER MERKEZİ
A