Bursa Valiliği'nden HEKTAŞ açıklaması! 

Bursa Valiliği'nden HEKTAŞ açıklaması! 

Bursa Valiliği, Orhangazi ilçesinde faaliyet gösteren ve İznik Gölü'ne yakın bir konuma yapmayı planladığı  üretim tesislerinde kullanacağı suyu gölden çekeceği iddiaları ile son günlerde bölge kamuoyunda tepkilere neden olduktan sonra ÇED başvurusu iptal edilen HEKTAŞ ile ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada yapılan ÇED başvurusunun İznik Gölü'nün koruma alanına girmesi ve proje alanına yakın vasıflı zeytinlik alanları bulunması nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

2024.05.25 18:00 - Son Güncellenme: 2024.05.25 22:31 - Bursa Bölge - FATİH MISIR
A
Bursa Valiliği'nden HEKTAŞ açıklaması! 

FATİH MISIR / BURSADA BUGÜN

Orhangazi ilçesinde bulunan HEKTAŞ A.Ş,  mevcut işletmesinin devamındaki arazi üzerine kurmayı planladığı Tarım İlaçları Etken Madde Üretimi, Tehlikesiz Atıktan Bakır Sülfat Üretimi ve Kimyevi Gübre Üretimi Tesisleri için ÇED başvurusu yapmış ve bunun üzerine olayın kamuoyunda duyulması üzerine yeni tesislerin üretimde kullanacağı suyu İznik gölünden çekeceği iddiaları  kamuoyunda büyük tepkilere neden olmuştu. İlerleyen süreçte  HEKTAŞ' A.Ş'nin yaptığı ÇED başvuırusu  iptal edilmişti. 

Bursa Valiliği'nden ise HEKTAŞ'ın iptal edilen ÇED başvurusu ile ilgili bir açıklama yapıldı. 

Yapılan açıklamada  şu ifadelere yer verildi ;

"İlimiz, Orhangazi İlçesi, Muradiye Mahallesi, İskele Civarı Mevkii, 80 ada, 96 nolu parsel adresinde, HEKTAŞ Ticaret Türk A.Ş tarafından yapılması planlanan 'Tarım İlaçları Etken Madde Üretimi, Tehlikesiz Atıktan Bakır Sülfat Üretimi ve Kimyevi Gübre Üretim Tesisi' projesi için, ÇED Yönetmeliği EK-III' de yer alan ÇED Genel Formatı çerçevesinde hazırlanan ve Bakanlığımıza sunulan ÇED Başvuru Dosyası, 29.07.2022 tarih ve 31907 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED Yönetmeliğinin 8. maddesi gereğince, ÇED süreci başlatılmış, Komisyon üyeleri tarafından proje yerinin İznik Gölü'nün kısa ve orta mesafeli koruma alanına girmesi nedeniyle bu bölgede hiçbir sanayi kuruluşuna izin verilmemesi ve proje alanına 3 km'lik mesafe içerisinde vasıflı zeytinlik alanları bulunması nedeniyle proje alanının 3573 sayılı Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanun kapsamında kaldığı belirtilmiştir. Bu kapsamda ÇED süreci sonlandırılmıştır."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.05.25 18:00 - Son Güncellenme: 2024.05.25 22:31 - FATİH MISIR
A