Bursa Uludağ, Mart'ta kongreye doyacak

Bursa Uludağ, Mart'ta kongreye doyacak

Kongre ve turizm sektörünün önemli aktörlerinden biri olan BURKON Turizm & Kongre, Bursa'nın en gözde turizm bölgelerinden biri olan Uludağ'da, 1-17 Mart tarihleri arasında 8 kongre düzenleyecek.

2019.02.26 10:31 - Son Güncellenme: 2019.02.26 10:32 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Uludağ, Mart'ta kongreye doyacak

2019 kongre takvimini belirleyen Burkon Turizm & Kongre, Bursa ağırlıklı olmak üzere 7 farklı şehirde ulusal ve uluslararası 23 organizasyonu hayata geçirecek. Bunlardan 8'ini Mart ayı boyunca Uludağ'da düzenleyecek olan Burkon Turizm & Kongre, Bursa ve Uludağ'ın kongre turizminden alması gereken pay için çalışıyor.

Ortopedi ve Travmatoloji, İç Hastalıkları, Nöroloji, Jinekoloji, Dermatokozmetoloji, Pediatri, Kardiyovasküler, Genel Cerrahide Güncel Yaklaşımlar alanlarında olmak üzere, 8 önemli konuda uzmanların da katılımıyla kongre düzenleyeceklerini ifade eden BURKON Turizm & Kongre Genel Müdürü Hasan Eker, bu kongrelerle Uludağ'ın potansiyelini harekete geçirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Eker, "2019 yılında, 7 farklı yerde, 15 kongre, 4 sempozyum, 2 kurs ve 2 de toplantı olmak üzere toplamda 23 organizasyonumuz olacak. Bunlardan 8'ini Uludağ'da gerçekleştireceğiz. Uludağ'ın potansiyelini her zaman anlatıyoruz. Bunu mutlaka hayata geçirmeliyiz." dedi.

Uludağ'daki bu 8 kongrenin ilkini, 1-3 Mart tarihleri arasında 15. Uludağ Ortopedi ve Travmatoloji Günleri adı altında düzenleyeceklerini belirten Eker, şunları söyledi: "2019'da toplamda 23 kongre gerçekleştirirken, bunların 13'ünü Bursa'da yapacağız. Bursa'da yapacağımız bu 13 organizasyonun 8'ini ise Uludağ'da düzenleyeceğiz. Bu kongreler sayesinde, hepsi şehir dışından olmak üzere 3000 kişi Uludağ'a gelecek ve 9000 geceleme yapılacak. Bunun özellikle Uludağ'ın ölü sezonunda olmasını son derece önemli buluyoruz. Bu kongreleri, Uludağ Üniversitesi ve Tıp Dernekleri iş birliğiyle yapıyoruz. Amacımız Bursa'nın ve özellikle Uludağ'ın bu tip kongre organizasyonlarına daha çok ev sahipliği yapması. Biz elimizden geldiğince bunun mücadelesini vermeye çalışıyoruz. Potansiyelimiz olduğunu biliyoruz. Potansiyellerimizi daha aktif ve efektif kullanırsak, Uludağ'ı dolayısıyla Bursa'yı kongre turizminin merkezi yapabiliriz. Kongrelerin düzenlenmesini sağlayan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi akademisyenlerine, tıp derneklerine ve sponsorlarımıza çok teşekkür ederim."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.02.26 10:31 - Son Güncellenme: 2019.02.26 10:32 - HABER MERKEZİ
A