Bursa Uludağ Kadın Basketbol'dan Tahkim Kurulu'na itiraz

Bursa Uludağ Kadın Basketbol'dan Tahkim Kurulu'na itiraz

Bursa Uludağ Kadın Basketbol, hükmen yenilgileri için Tahkim Kurulu'na itirazda bulundu.

2024.03.29 12:26 - Son Güncellenme: 2024.03.29 12:54 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Bursa Uludağ Kadın Basketbol'dan Tahkim Kurulu'na itiraz

ENGİN AKSÖZ / BURSADA BUGÜN

Bursa Uludağ Basketbol Kadın Takımı Başkanı Berk Aladağ; Basketbol Kadınlar Süper Ligi'nde oynadıklardı İlkem Yapı Tarsusspor arasında oynanan karşılaşmanın ardından averajla küme düşürülmeleriyle ilgili Basketbol Federasyonun yönetmelikleri hiçe sayarak büyük bir hata yaptığını, ve bunun soncunda küme düşürüldüklerini belirterek, konuyu Tahkim Kuruluna taşıdıklarını söyledi.

Aladağ'ın açıklaması şöyle;

'9 Mart 2024 tarihinde Mersin'de oynanan Bursa Uludağ Basketbol Spor Kulübü ile İlkem Yapı Tarsus Spor arasında gerçekleşmiş olan müsabakaya ilişkin haksız ve hukuka aykırı şekilde tarafımızı oldukça mağdur eden Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından verilen hükmen mağlup edilmemize ilişkin karar camiamızı derinden üzmüştür. Altını çizmek isterim ki; büyük bir haksızlıkla karşı karşıya bırakıldık.

Asla kabul edemeyeceğimiz bu duruma Tahkim'e taşıyarak sürecin lehimize sonuçlanacağı inancıyla aşağıdaki açıklamayı yapma gereği duyduk.

Siz değerli kamu oyuna öncelikle belirtmek isterim ki; Sözleşmeli Basketbol Ligleri (KBSL) Yönetim Esasları Talimatı'nın 87.4. maddesi b bendi içerisinde ''Baş antrenörün sağlık, kaza, ailevi, gelişmeler gibi gerekçelerle görevini yapamayacak durumda olması'' ibaresi yer almaktadır.

Aynı maddenin devamında ise ''Acil gelişmeler olması halinde Spor Kulübü ve spor anonim şirketleri Lig Direktörlüğüne veya müsabakanın Lig Temsilcisine sözlü beyanda bulunup, daha sonra gerekli belgeleri teslim edebilirler'' denilmektedir.

Bu müsabaka içerisinde bu hakkımızı kullandığımızı belirtmek isteriz.

9 Mart 2024 tarihli müsabaka öncesinde takımımız sahaya ısınmaya çıktığında baş antrenörümüzün geleceğini düşünerek maç başlayana kadar baş antrenörümüz beklenmiş, kendisi aranmış, fakat kendisine ulaşılamamıştır.

Bu süre içerisinde müsabaka başlamadan müsabakanın baş hakemi baş antrenörümüzün olup olmadığını yardımcı antrenörümüze sormuş, yardımcı antrenörümüz ise baş antrenörümüze ulaşamadığımızı, kendisinin antrenörlük lisans derecesinin yettiğini belirterek bu durumu baş hakeme bildirmiştir.

Baş hakem maç esamesinde bu değişikliği yaptıktan sonra,  sarf ettiği emek ve üstün başarısı ile İlkem Yapı Tarsus Sporu yenerek ligde kalmayı garantilemiştir.

Müsabaka bitiminde baş antrenörümüzün rahatsızlandığı, sağlık raporu aldığı, rahatsızlandığı için maça gelemediği, bu nedenle kendisine ulaşamadığımız öğrenilmiş; ivedilikle Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Ligler Direktörlüğüne bildiride bulunulmuştur.

İlkem Yapı Tarsus Sporun itirazı üzerine tarafımıza savunma için yalnızca 24 saat süre verilmiştir. Bu süre içerisinde gerekçeli olarak savunmamızı yapmış bulunmaktayız.

Savunmamızın üzerinden 24 saat geçmeden hükmen mağlubiyet kararı tarafımıza e-mail ile bildirilmiştir. Bu durumun kabul edilebilir olmadığı, kulübümüzün hiçbir kusuru olmaksızın takımımızın tüm emek ve başarısı göz ardı edilerek haksız ve hukuka aykırı olarak verildiği açık ve nettir. Tarafımızca iş bu karara karşı Tahkim yoluna başvurulacaktır.

Altını çizmek isteriz ki eğer müsabakada antrenörlük lisansı geçerli olmayan bir antrenör yer alsa idi, bu müsabakanın Basketbol Müsabaka Talimatının 8. Maddesi 2. fıkrası gereği hiç başlatılmaması ve tatil edilmesi gerekirdi.

Bu durumda müsabakanın oynanmasında tüm sorumluluk hakemler ve lig temsilcisine aittir. Müsabaka içerisinde Basketbol Müsabaka Talimatına uygun şekilde sahada yardımcı antrenörümüz yer aldı ve hiçbir usule aykırılık olmadan müsabakanın oynanması gerçekleştirildi.

Takımımızın hiçbir kusuru olmaksızın; yukarıda sizleri bilgilendirmiş olduğumuz madde de yer alan hakkımızı usulüne uygun olarak kullanmış bulunmaktayız.

Kusurumuz olmaksızın tüm usulüne uygun işlemlerin, bildirimlerin eksiksiz ve zamanında yapılmış olmasına rağmen takımımız mağduriyeti hakkında siz kamu oyunu bilgilendirme zorunluluğumuz doğmuştur. Takımımızın harcadığı emekle ligde kalma başarısının göz ardı edilmemesini; bu süreçte siz basketbol severlerin yanımızda olmasını rica ettiğimizi arz ederiz. 

Hem kulüp, hem Bursalı basketbol severler olarak sürecin hukuki takibini yapacağımızı beyan eder, bu haklı davamızda bize destek vermenizi ve yanımızda olmasını rica ederiz.'

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2024.03.29 12:26 - Son Güncellenme: 2024.03.29 12:54 - HABER MERKEZİ
A