Bursa Uludağ Ekonomi Zirvesi iptal oldu

Bursa Uludağ Ekonomi Zirvesi iptal oldu

Türkiye'nin önemli iş ve ekonomi dünyası faaliyetlerinden biri olan Uludağ Ekonomi Zirvesi, korona virüsü sebebiyle iptal edildi.

2020.03.12 13:47 - Son Güncellenme: 2020.03.12 15:54 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Uludağ Ekonomi Zirvesi iptal oldu
05:37 Bursa Uludağ 40 kamerayla gözetleniyor

İLGİLİ VİDEO

Bursa Uludağ 40 kamerayla gözetleniyor

20-21 Mart tarihinde Uludağ'da yapılması planlanan Ekonomi Zirvesi, korona virüsünün Türkiye'ye gelmesiyle birlikte alınan tedbirler doğrultusunda iptal edildi. Diğer yandan oteller de sezonu erken kapatmak zorunda kaldı.

Uludağ Monte Baia Otel Genel Müdürü Murat Üner, bu sezonu diğer yıllara göre erken kapatacaklarını belirterek, ''Otelimizi ne yazık ki bu hafta sonu kapatmak zorunda kalıyoruz. Malum, ülkemizce korona virüsü endişesi oldu. Herhangi bir sıkıntımız yok. Uludağ'da henüz herhangi bir şey yok. Hükûmetin aldığı tedbirler gereği, meselâ önümüzdeki hafta Ekonomi Zirvesi olacaktı burada, fakat alınan kararla senelerdir yapılan bu zirve iptal oldu. Dediğim gibi herhangi bir sıkıntı yok, ama alınan tedbir konusunda iptal edilmesine lüzum duyulmuş'' dedi.

Durumu değerlendiren Uludağ esnafı da, alınan karar sonucu sezonu erken kapatacaklarını, tedbirlerin alınmasının turizm ve Uludağ için önemli olduğunu belirtti.

9. Turkish Airlines Science Expo ertelendi

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Türkiye'nin Bilim Festivali 9.Turkish Airlines Science Expo tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüs salgını nedeniyle çocuklarımızın sağlığını düşünerek Eylül ayı 3. haftasına ertelenmiştir. Eylül ayı içerisindeki net tarih Mart ayı sonunda tüm katılımcılarımıza, paydaşlarımıza ve tüm bilimseverlere duyurulacaktır. Etkinliğimiz ülkenin bilimsel farkındalığını arttırma ve yerli üretime destek verecek nitelikli iş gücü oluşturacak gençlerimizin gelişimine katkı sağlamak için yolculuğuna daha da güçlü şekilde devam edecektir." ifadeleri kullanıldı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.03.12 13:47 - Son Güncellenme: 2020.03.12 15:54 - HABER MERKEZİ
A