Bursa Uludağ'da kar kalınlığı 44 santimetreye ulaştı

Bursa Uludağ'da kar kalınlığı 44 santimetreye ulaştı

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı 44 santimetreye ulaştı.

2018.12.12 14:14 - Son Güncellenme: 2018.12.12 15:29 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Uludağ'da kar kalınlığı 44 santimetreye ulaştı
02:13 Bursa Uludağ'da kar kalınlığı 44 santimetreye ulaştı

İLGİLİ VİDEO

Bursa Uludağ'da kar kalınlığı 44 santimetreye ulaştı

Bursa Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, "oteller bölgesi"ndeki kar kalınlığı, son yağışların ardından 44 santimetreye yükseldi.

Hava sıcaklığının en düşük sıfırın altında 8, en yüksek sıfırın altında 5 derece olarak ölçüldüğü Uludağ'da, yağışın cuma gününe kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Öte yandan, Karayolları ekipleri, Bursa-Uludağ karayolunda çalışmalarını sürdürüyor. Uludağ Milli Parkı, girişinde uygulama yapan jandarma ekipleri ise sürücüleri zincirsiz araç kullanmamaları konusunda uyarıyor.

Gemlikten gelen Hamza Taşdemir, Uludağ'ı çok sevdiğini dile getirerek, "Bu sene daha çok kar var. Geçen yıl kar yoktu. Yollarda sıkıntı yok, şu an gayet iyi. Kış lastiğim, zincirim var bir sıkıntı yaşamıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Aralıksız devam eden yağış ve sisten dolayı kayak pistleri boş kaldı. Kar yağışının hafta boyunca devam etmesi beklenirken, hafta sonu havaların normale döneceği tahmin ediliyor.

Ayrıca hava sıcaklığı gündüz saatlerinde eksi 10 derece olarak ölçülürken, gece saatlerinde sıfırın altında eksi 19 derece olarak ölçüldü. 

Sis ve kar yağışının etkili olduğu Uludağ'da sürücüler araç kullanmakta zorlanırken, kayakçılar ise kaymakta zorluk çektiği için pistlere çıkmadı.

Kayak pistleri kar basma makinelerinin çalışmaması sebebiyle boş kaldı. Ayrıca Uludağ'da telesiyej ve teleskiler de hizmet vermedi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre hafta sonu hava sıcaklığının normale döneceği öğrenildi. 

Bursa Uludağ'da kar kalınlığı artıyor

İLGİLİ GALERİ

Bursa Uludağ'da kar kalınlığı artıyor

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.12.12 14:14 - Son Güncellenme: 2018.12.12 15:29 - HABER MERKEZİ
A