Bursa Uludağ'da fırtınadan sonra açan güneş tatilcileri sevindirdi

Bursa Uludağ'da fırtınadan sonra açan güneş tatilcileri sevindirdi

Kış turizminin gözde mekanlarından olan Uludağ'da 3 gündür aralıksız devam eden yoğun kar yağışının ardından pistler açıldı. Tatilciler karın keyfini çıkarmak için Uludağ'a akın etti. Kar küreme araçları da yol kenarında biriken karları temizliyor. 

2018.12.13 10:48 - Son Güncellenme: 2018.12.13 11:15 - Bursa Bölge
A
Bursa Uludağ'da fırtınadan sonra açan güneş tatilcileri sevindirdi

Otelcilerin sezonu açtığı Uludağ'da yoğun kar yağış sonrasında pistler kayak yapacak hale geldi. Geçtiğimiz günlerde şiddetli kar yağışı ve tipi olan Uludağ'da bu gün yaz havası yaşanırken, gezmeye gelen tatilciler kar topu oynayarak eğlendi.

Kar kalınlığının 44 santimetreye ulaştığı Uludağ'da yazdan kalma güneşli bir hava görülürken, vatandaşlar da kayak sezonunu açtı. Yaklaşan yılbaşı tatili sebebiyle otellerin tamamının rezervasyon oranları yüzde 80'e çıktı. 

Marmaris'ten balayı tatiline geldiklerini belirten Giray Çakır, "Marmaris'ten balayı tatiline geldik. Normalde dün gelecektik ama televizyonlardan izlediğimiz kadarı ile fırtına ve tipinin yoğun olması ile bu güne erteledik. Bugün güneşli bir hava karşıladı bizi burada. Kar kalınlığı tam yetmese de 45 santim kar var. Eğleniyoruz, yaklaşık bir hafta burada kalacağız" dedi. 

Uludağ'da sezon cuma günü açılıyor

TÜRSAB Güney Marmara Şube Başkanı Murat Saraçoğlu da Uludağ'ın 18 otel ve yaklaşık 7 bin yatak kapasitesiyle Türkiye'nin en önemli kış ve kayak merkezlerinden birisi olduğunu aktardı.

Uludağ'ın hem Türkiye'de hem de dünyada marka olmuş bir kış turizm merkezi olduğunu vurgulayan Saraçoğlu, şöyle devam etti:

"Bu sene hazırlıklar tamamlandı. Şu anda otellerin bir kısmı açıldı. 14 Aralık'tan itibaren sezon başlayacak. Hafta sonu da otellerin büyük çoğunluğu açılmış olur. Rezervasyonlar gayet iyi şekilde gidiyor. Kar yağmaya devam ediyor. Pistler kayak yapmaya uygun seviyeye geldi. Yılbaşı tatilinde oteller dolu olur diye beklentimiz var. Şu anda hızla rezervasyonlar yapılmaya devam ediyor. Yılbaşında Uludağ'da oda bulmak kolay olmayacak. Aynı şekilde yoğunluk sömestr tatilinde de devam eder. Sezon bitene kadar doluluk oranları gayet yüksek olacak diye düşünüyoruz."

Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Beceren de Uludağ'da kar kalınlığının 50 santimetreyi geçtiğini, bunun da bölgeye ilgiyi artırdığını söyledi.

Beceren, cuma günü sezonu açacaklarını belirterek, "Kar yağışının sezonu etkileyen bir durum. İyi kar yağarsa gelen müşteriler memnun olur. Müşteri memnun olunca biz de memnun oluruz. Yağışın iyi olmasını ve otellerin dolu olarak sezonu geçirmesini ümit ediyoruz. İyi bir sezon geçirmeyi arzu ediyoruz. Şu anda biz tesislerimizle yeni sezona hazırız. Cuma günü kayak alanlarında startı vereceğiz." dedi.

 

 

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.12.13 10:48 - Son Güncellenme: 2018.12.13 11:15 - Gülcan Tekin
A