Bursa Uludağ'da aç kalan ayı teleferiğe indi

Bursa Uludağ'da aç kalan ayı teleferiğe indi

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ'da korona virüsü sonrası aç kalan ayılar yemek bulmak için çareyi teleferiğe inmekte buldu. Teleferikte görevli güvenlik görevlisi cam kabinin içine sığınarak, "Eyvah ayvayı yedik, git işte git" diyerek tepkisini dile getirdi. İstasyonda yiyecek bulamayan ayı koşarak uzaklaştı

2020.04.11 09:27 - Son Güncellenme: 2020.04.11 15:50 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Uludağ'da aç kalan ayı teleferiğe indi
01:10 Aç kalan ayı Bursa'da teleferiğe kadar indi

İLGİLİ VİDEO

Aç kalan ayı Bursa'da teleferiğe kadar indi

02:16 Bursa Uludağ'da aç kalan ayılar, çöplerde yiyecek aradı

İLGİLİ VİDEO

Bursa Uludağ'da aç kalan ayılar, çöplerde yiyecek aradı

Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de etkisini gösteren korona virüsü ile mücadele kapsamında sosyal mesafeyi korumak maksadıyla park ve bahçelere girişler bir sonraki emre kadar yasaklandı. Birçok turistik otel ve mekanın bulunduğu Uludağ Millî Parkı da bu yasaktan nasibini aldı. Millî park gişelerinden itibaren oteller bölgesi ve Sarıalan'a sivil araç alınmazken, jandarma tarafından alınan sıkı tedbirler sonrası bölgeye daha önce su doldurmak için gelen vatandaşlar bile sokulmamaya başlandı.

Özellikle Sarıalan'daki restoran ve kafeteryaların attığı yemek artıklarını yemek için çöp tenekelerini devirip üzerlerine çıkan ayılar, bölge ıssızlaşınca ne yapacaklarını şaşırdı. Bir ayı teleferik istasyonuna gelerek çevrede yiyecek aradı. Bu anlar ise görevlinin cep telefonuna yansıdı.

Bursa Uludağ'da aç kalan ayılar, çöplerde yiyecek aradı 

Öte yandan aç kalan ayılar, Oteller Bölgesi'ne 2 kilometre uzaklıktaki Çobankaya mevkisinde çöp konteynerlerini devirip, yiyecek aradı.

Çöplerde buldukları yiyeceklerle beslenen ayılar, daha sonra yine ormanlık alana döndü. O anlar ise, çevredeki bir kişi tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. 

 

 

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.04.11 09:27 - Son Güncellenme: 2020.04.11 15:50 - HABER MERKEZİ
A