Bursa Uludağ beyaza büründü

Bursa Uludağ beyaza büründü

Türkiye'nin kış turizminin gözde merkezlerinden biri olan Uludağ, beyazlara büründü. Zirvede kar kalınlığı 5 santimetreyi buldu.

2020.12.11 11:11 - Son Güncellenme: 2020.12.11 13:35 - Bursa Bölge
A
Bursa Uludağ beyaza büründü
03:56 Bursa Uludağ beyaza büründü

İLGİLİ VİDEO

Bursa Uludağ beyaza büründü

Uludağ'ın zirvesi beyaz gelinliğini giydi. Dün akşam saatlerinden itibaren aralıklarla yağan kar sonrası Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. Hava sıcaklığının sıfır dereceleri gördüğü zirvede ekiplerin hummalı çalışmaları dikkati çekti.

Zirveye çıkan yollardaki kar birikintileri, küreme ve tuzlama araçlarıyla açıldı. Yaklaşan sezon öncesinde kar yağması yüzleri güldürdü.

Otel ve zirvedeki işletmelerdeki son hazırlıklar da tamamlandı. Kayak pistlerinin ise biraz daha etkili kar yağışıyla birlikte açılacağı ifade edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, hava sıcaklığı en düşük 0, en yüksek 6 derece olarak ölçülürken, kar yağışının aralıklarla devam edeceği belirtildi.
Mesai çıkışı sosyal medyadan Uludağ'a kar yağdığını gören 3 kişi, soluğu zirvede aldı. Temiz hava almak için iş çıkışı Uludağ'a geldiklerini belirten kişiler, "Korona virüsten dolayı dışarı çıkamıyoruz. Kar yağdığını duyduğumuz gibi çıkalım dedik. Temiz bir hava aldık. Şimdi evlerimize dönüyoruz. Bursa'nın yeşiline beyaz çok yakışıyor" dedi.

"İZMİR'E DÖNECEĞİMİZ GÜN KAR YAĞDI"

İzmir'den Bursa'ya aile ziyaretine gelen Osman Deniz, "Uludağ'a kısıtlama öncesi biraz rahatlamak için geldik. İzmir'e gideceğiz. Son gün ailemle birlikte zaman geçirelim dedik. 5 gün tatil yapıp dönecektik ama gideceğimiz gün kar yağınca Uludağ'a çıkalım dedik" dedi.  

Kısıtlamalar öncesi stres atmak için Uludağ'a çıktıklarını belirten Gülten Deniz, "Çocuklarla birlikte Uludağ'a gelelim dedik. Kısıtlamalar öncesi rahatlayalım dedik. Güzelce vakit geçirdik." diye konuştu.

"SEZON ÖNCESİ KAR YAĞIŞI BİZİ MUTLU ETTİ"

Kar yağışının gece saatlerinde başladığını belirten Uludağ Kayak Merkezi Sosyal Medya Danışmadı Oğuz Sönmez "Sabah saatlerine kadar devam etti. Hepimiz için çok iyi oldu. Sezonun açılmasına yakın bir dönem olduğu için çok mutluyuz. Yılbaşında kısıtlama beklentisi ile ilgili hem otelciler hem de kayak severler biraz mutsuz. Fakat bakanlıklarla görüşmeler devam ediyor. En kısa sürede netleşecektir." şeklinde konuştu.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.12.11 11:11 - Son Güncellenme: 2020.12.11 13:35 - Gülcan Tekin
A