Bursa tiyatroyu şaha kaldırdı (ÖZEL HABER)

Bursa tiyatroyu şaha kaldırdı (ÖZEL HABER)

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslar arası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali'nin iki bölge arasında kültür alışverişine fırsat sağladığını dile getirdi. Festivalin ilerleyen yıllarda turneye döneceğini belirten Kurt, " Bursa Türk tiyatrosunu şaha kaldırdı" dedi.

2019.03.20 08:54 - Son Güncellenme: 2019.03.20 08:55 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa tiyatroyu şaha kaldırdı (ÖZEL HABER)

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslar arası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali kapsamında Bursa'ya gelen Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Bursada Bugün'e özel açıklamalarda bulundu. Festivale start verdiklerinde bu günleri öngördüklerini vurgulayan Kurt, "Bursa, Osmanlı'ya başkentlik etmiş ve Balkanlara açılan bir kapı. Festivale, Valilik, Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin yanı sıra halkın da sahip çıkması en önemli durum. Sanat ve seyir açısından zenginleştirdi bu festival. Sadece ülkemizdeki tiyatroları değil Balkan ülkelerindeki değişik şehirlerden değişik tiyatroyu da buraya davet ediyoruz. Bursa'da yaşayan sanatçılar ile Balkanlarda yaşayanlar içinde kültür alışverişi oluyor" dedi.


BALKANLARDA RÜZGAR OLDUK

Festival sayesinde sanatçıların bilgi ve görgülerini artırdığını kaydeden Mustafa Kurt, "Bu festivalle en önemli yönetmenleri, oyuncuları ağırlamış oluyoruz. Sanatın birleştirici ve köprü gücünden yararlanıyoruz. Balkan Festivali'nin tarihi kimliğinden dolayı Bursa'ya çok yakıştığını düşünüyorum. Festival de gün geçtikçe büyüyor ve genişliyor. Balkanlarda geniş de bir ses oldu. Gelecek yıllarda sanatçılarımızın Balkanlarda oyunlar yönetip oynayacağını düşünüyorum. Ayrıca Balkan oyunları da sadece festival kapsamında değil buraya turneler düzenleyeceğine inanıyorum. Uluslar arası festivaller her yıl mart ayının başında Bursa'yla başlıyor" açıklamasını yaptı.

KÖKLÜ TİYATRO SEYİRCİSİ VAR

Bursa'nın devlet tiyatroları içerisinde Ankara, İstanbul ve İzmir'le birlikte ilk açılan bölgelerden olduğunu hatırlatan Kurt, " Bursa'nın Ahmet Vefik Paşa ile birlikte geleneği sürdüren bir tiyatrosu var. Köklü bir tiyatro seyircisi var. Türk tiyatrosunu şaha kaldırmış bir bölge. Sanatta tasarruf yok. Ahmet Vefik Paşa ve oda tiyatrosunun yanında Tayyare Kültür Merkezi ile Merinos AKKM alternatifleri var. Bütçeyle ilgili de herhangi bir sıkıntı bulunmuyor. Bursalılar için çok sayıda fırsat var" diye konuştu.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.03.20 08:54 - Son Güncellenme: 2019.03.20 08:55 - HABER MERKEZİ
A