Bursa Tirilye Sanat Evi'nde sona yaklaşıldı

Bursa Tirilye Sanat Evi'nde sona yaklaşıldı

Bursa Mudanya Belediyesi'nin tarih, kültür ve turizm kenti Tirilye'de yapımını sürdürdüğü "Sanat Evi" projesinde sona yaklaşıldı. Kütüphane, okuma, dinlenme salonları ve sanatçı konuk odalarıyla projelendirilen Tirilye Sanat Evi, iç mekan düzenlemelerinin ardından yıl içerisinde hizmete açılacak.

2020.10.16 12:45 - Son Güncellenme: 2020.10.16 12:46 - Bursa Bölge
A
Bursa Tirilye Sanat Evi'nde sona yaklaşıldı

Mudanya Belediyesi'nin ek hizmet binası olarak kullanılan Tirilye'deki eski belediye binası, bölgenin mimari dokusuna uygun şekilde projelendirildi, sanatçıların ev ortamında ağırlanacağı, çocukların ve gençlerin yararlanacağı bir kültür merkezi olarak tasarlandı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Tirilye Sanat Evi'nin kısa sürede hizmete açılacağını belirterek, "Söz verdiğimiz gibi, Mudanyamızın kültür ve sanat hayatına yeni bir simge kazandırıyoruz. İster yazar ister ressam isterse heykeltıraş olsun, kapımız Tirilye'nin benzersiz doğası eşliğinde üretmek isteyen sanatçılara her zaman açık olacak. Bunun yanı sıra mahallemizdeki gençlerimize ve çocuklara hitap edecek bir kütüphaneyi de hayata geçirmiş olacağız. Mudanya, her bir köşesiyle kültür ve sanatın tüm değerlerinin yaşandığı bir kent oluyor" ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.10.16 12:45 - Son Güncellenme: 2020.10.16 12:46 - Yasin Yüksel
A