Bursa Tabip Odası: Yanlış uygulamalar sağlık çalışanlarını yıldırıyor

Bursa Tabip Odası: Yanlış uygulamalar sağlık çalışanlarını yıldırıyor

Bursa Tabip Odası yayınladığı açıklamada, "Yanlış uygulamalar sağlık çalışanlarını yıldırıyor" dedi.

2020.11.19 15:30 - Son Güncellenme: 2020.11.19 15:51 - Bursa Bölge
A
Bursa Tabip Odası: Yanlış uygulamalar sağlık çalışanlarını yıldırıyor

Bursa Tabip Odası'ndan yapılan açıklamada, "Geçtiğimiz hafta 5 hekimin çalıştığı Bursa Adnan Menderes ASM de 3 doktor ve temizlik görevlisinde COVID-19 tespit edildi ve evlerinde karantinaya alındılar. ASM'de her gün dokuz saat birlikte çalıştıkları diğer sağlık çalışanları ile temasları ve yüksek bulaş riski göz ardı edilemezdi. Bakanlık da bu ihtimali gözetmiş olsa gerek, aynı ASM deki sağlık çalışanlarına, gece saat 21'de SMS ile karantinaya alındıkları mesajını çekti. Bu mesaj, bir hafta sonra gönderilmiş, geç kalınmış olmakla birlikte hiç olmamasından iyi olarak değerlendirilmiştir.

Tüm personeli COVID-19 hastası ya da temaslısı olan ve hepsi izole edilmiş Aile Sağlığı Merkezi'ni 17 Kasım günü açacak personeli de kalmamıştı. Sonuçta o sabah ASM açılamadı. Olayın basına yansımasından sonra, öğle saatlerinde doktorlar telefon ile aranarak ASM'nin açılması sağlandı.

Pandemi sürecinde yanlış uygulamalar sağlık çalışanlarını yıldırmaktadır. Vatandaşın 14 gün izole edildiği koşullarda sağlık çalışanı 7 gün izole edilmektedir. Bir yandan pandemi, bir yandan sağlıkta şiddet ile mücadele eden sağlık çalışanları yönetsel hatalar ile bıktırılmıştır. Soruyoruz; Bursa Adnan Menderes ASM'nin akşam SMS ile izole edilen sağlık personeli için ne değişmiş, öğlen çalışmaya zorlanmışlardır?" denildi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.11.19 15:30 - Son Güncellenme: 2020.11.19 15:51 - Gülcan Tekin
A