Bursa sokakları Birnefestival'le renkleniyor! 3 bin kişi sanatla buluştu

Bursa sokakları Birnefestival'le renkleniyor! 3 bin kişi sanatla buluştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yerel sanatçıları desteklemek amacıyla başlattığı 'Birnefestival', 17 ilçede düzenlenen etkinliklerle sürüyor. Eylül ayına kadar devam edecek olan festival kapsamında şuana kadar yaklaşık 3 bin kişi sanatla buluştu.

2021.07.27 15:31 - Son Güncellenme: 2021.07.27 15:33 - Bursa Bölge
A
Bursa sokakları Birnefestival'le renkleniyor! 3 bin kişi sanatla buluştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin pandemiden ekonomik anlamda olumsuz etkilenen sanatçıları unutmayarak Sokak Sanatçıları Festivali'nin ardından başlattığı 'Birnefestival', renkli programlarıyla devam ediyor.

Hem yerel sanatçıların desteklenmesine hem de vatandaşların keyifli dakikalar geçirmesine fırsat sunan festival, Eylül ayına kadar sürecek.

10 Temmuz'dan bu yana Osmangazi, Gemlik, Orhaneli, Mustafakemalpaşa, Mudanya, Yenişehir, Nilüfer, Orhangazi, İznik, İnegöl ve Gürsu'da sahne alan sanatçılar, şuana kadar yaklaşık 3 bin kişiyi sanatla buluşturdu.

Özellikle çocukların doyasıya eğlendiği programlarda, yerel sanatçılar performanslarıyla izleyenlerden alkış aldı.



Açık hava sanat etkinlikleriyle 17 ilçede devam edecek olan program, son olarak İnegöl ilçesinde sahnelendi. İnegöl Merkez Heykel Önü Meydanı'ndaki etkinlikte 'Çatlak Profesör' adlı oyun, 'Karagöz'ün Cehaleti' adlı hayali, 'Irmak Quartet' adlı müzik gurubu Bursalılar için performans sergiledi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda, ayrıca Sinem Yılmaz tarafından animasyon, Timuçin Yıldız tarafından sihirbaz gösterisi yapıldı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.07.27 15:31 - Son Güncellenme: 2021.07.27 15:33 - Gülcan Tekin
A