Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'dan BTSO'ya ziyaret

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'dan BTSO'ya ziyaret

Muhasebe Haftası ziyaret programları çerçevesinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte BTSO'yu ziyaret eden BSMMMO Başkanı Doğan Yılmaz, "İşletmenin temeli muhasebe, güvencesi ise mali müşavirlerdir. Kendini sürekli yenileyen ve geliştiren mali müşavirlerle çalışan, onlara donanımlarına uygun pozisyon açan, ekonomik ve özlük hakları konusunda gerekli duyarlılığı gösteren, Covid-19 salgını ile ekonomik darboğazdan geçtiğimiz bu süreçte Bursa ve Türkiye ekonomisi uğruna örnek üretim mücadelesi veren tüm iş insanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

2021.03.09 10:12 - Son Güncellenme: 2021.03.09 10:15 - Bursa Bölge
A
Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'dan BTSO'ya ziyaret

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Başkanı Doğan Yılmaz, Muhasebe Haftası ziyaret programı çerçevesinde; Oda Yönetim Kurulu Sekreteri Fatma Çil Eradaş, Yönetim Kurulu Saymanı Bircan Kılıç, Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Özdemir ve Bünyamin Savaş Albayrak ile Oda Denetleme Kurulu Başkanı Ayhan Erken ile birlikte Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay'ı makamında ziyaret etti. İbrahim Burkay'ın yanı sıra BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener ve Yönetim Kurulu Üyeleri Muhsin Koçaslan ile Haşim Kılıç'ın evsahipliğinde BTSO Hizmet Binası'nda gerçekleşen ziyarette, meslek camiası olarak yoğun bir hafta geçirdiklerini dile getiren BSMMMO Başkanı Doğan Yılmaz, pandemi nedeniyle etkinliklerden ziyade programlarının resmi ziyaretler ağırlıklı olduğunu kaydetti. Ziyaret programı çerçevesinde, meslek mensupları olarak işbirliğinde oldukları resmi kurum ve kuruluşların yanı sıra sivil toplum örgütlerini de ziyaret ettiklerini bildiren Yılmaz, şunları söyledi: "Bu anlamda sanayici ve işadamlarımızı çok önemsiyoruz. Bu çerçevede, sizlerle özellikle eğitim konusunda ortak projelere imza atmak istiyoruz. Pandemi nedeniyle eğitim ve seminer faaliyetlerinin online platforma taşındığı bu süreçte, gerek iş dünyasının temsilcileri gerekse meslek mensuplarını ilgilendiren önemli konu başlıklarında ortaklaşa belirleyeceğimiz online seminer ve eğitim programları, her iki tarafa da olumlu katkı sağlayacaktır."

REFORM ÖNERİLERİ KİTAPÇIĞI SUNULDU

Ziyarette, meslek camiası olarak tüm Odaların görüş ve önerilerinin toplanması ile derlenen ve üst birlikleri TÜRMOB tarafından basılan 'Mali, Mesleki, Hukuki ve İdari Alanlara İlişkin Reform Önerileri' kitapçığını BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay'a takdim eden Doğan Yılmaz, "Meslek camiamız, ülkemizin mali, mesleki, hukuki ve idari sisteminin geliştirilmesi için çalışmalar yapmayı ve ilgili tüm alanlarda öneriler sunmayı kamusal görev kabul etmektedir. Camiamız, yüz yirmi bini aşkın üyesi ile ülkemizde işletmelerin, ekonominin ve kamu maliyesinin vazgeçilmezidir. Meslek mensupları verdikleri hizmetlerle işlemlerin kayıt altına alınması noktasında işletmelerimize değer katarken, ilgili kamu otoriteleri ile işletmeler arasında köprü görevi de görmektedirler. Temsilcisi olduğumuz meslek mensuplarının sorunlarının yanı sıra ülkemizin vergi ve sosyal güvenlik sistemi ile paydaşı olduğumuz muhatap kurumlarımıza ilişkin iyileştirmeye açık reform alanları konusunda görüşlerimizi sizlerle paylaşmaktan memnuniyet duymaktayız. Yapılması düşünülen ekonomi ve hukuk reformu kapsamında mali hukuk, mesleki sorunlarımız, vergi hukuku ve şirketler hukuku ile ilgili yapılacak çalışmaların yanı sıra vergi ve diğer gelirlerin toplanmasından sorumlu kuruluşlarımızın idari kapasitelerinin artırılmasıyla ilgili önerilerimizi içeren bu çalışmanın tüm paydaşlarımıza faydalı olmasını umut ediyoruz" dedi.

İŞLETME SAHİPLERİNE MEKTUP

BTSO'da gerçekleşen ziyarette, bir işletme çatısı altında faaliyet gösteren ve kendilerinin bağımlı olarak nitelendirdikleri meslek mensuplarına yönelik de çalışmaları olduğunu kaydeden Doğan Yılmaz, "İşletmeler bünyesinde bağımlı çalışan meslek mensuplarımız, çalıştıkları işletmeler için büyük bir değerdir. Bizler, Oda Yönetimi olarak bu değeri firma sahiplerine hatırlatmak ve meslektaşlarımızın çalıştıkları işletmelerde üstlendikleri sorumluluklar konusunda farkındalık yaratmak amacıyla işletme sahiplerine birer mektup hazırladık. Bu mektubu, elden teslim edemediğimiz tüm işletmelere posta yoluyla ulaştıracağız" dedi.

İŞ İNSANLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Doğan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sizlerin de vesilesi ile bir kez daha ifade etmek isteriz ki; işletmenin temeli muhasebe, güvencesi ise mali müşavirlerdir. Meslektaşlarımız, ciddi bir akademik eğitimden, yılları bulan staj süreci ve yeterlilik sınavlarından geçerek mali müşavirlik unvanını kullanmayı hak etmiş, 120 bin kişilik büyük ailemizin kıymetli birer üyesidirler. Bu yönüyle şirketlerin kalbi olan muhasebe departmanları, bilinmelidir ki güvenli ve yetkin ellere teslim edilmiştir. Kendini sürekli yenileyen ve geliştiren mali müşavirlerle çalışan, onlara donanımlarına uygun pozisyon açan, ekonomik ve özlük hakları konusunda gerekli duyarlılığı gösteren işletmelerimiz hep kazanacak, kendini geleceğe taşıyacak ve nesiller boyu topluma hizmet etmeyi sürdüreceklerdir. Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ile tetiklenen ekonomik darboğazdan geçtiğimiz şu günlerde, Bursa ve Türkiye ekonomisi uğruna verilen örnek üretim mücadelelerinden ötürü de tüm değerli iş insanlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz" dedi. 

BİZLER DE İŞBİRLİĞİNE AÇIĞIZ

Makamına gerçekleşen ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise tüm muhasebe camiasının muhasebe haftasını kutladı. BTSO Akademi bünyesinde ortaklaşa düzenlenecek seminer ve eğitim faaliyetlerine açık olduklarının da altını çizen Burkay, "Biz buranın bir uzmanlık merkezi olması arzusundayız. 300'ün üzerinde meslek grubu var. Bursa bu anlamda çok zengin. İşletmelerin ihtiyacı olan resmi prosedürlerini gerçekleştirmenin yanı sıra, onlara vizyon katacak projeler üretmeyi önemsiyoruz. Bu yüzden akademimiz bünyesinde düzenlediğimiz eğitim faaliyetlerimize önem veriyoruz. Sizlerle de bu konuda işbirliği yapmak isteriz" dedi. Ziyaret, karşılıklı iyi dilek ve temennilerin iletilmesi ile sona erdi.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.03.09 10:12 - Son Güncellenme: 2021.03.09 10:15 - Gülcan Tekin
A