Bursa Şehir Hastanesi polikliniklerinde pencere sorunu

Bursa Şehir Hastanesi polikliniklerinde pencere sorunu

Bursa Şehir Hastanesi polikliniklerinin odalarında pencere olmaması dikkat çekti. Bursa Tabip Odası (BTO) Şube Başkanı Kadir Binbaş durumla ilgili Bursada Bugün'e konuştu. Binbaş, "Poliklinik koşullarının uygun olmadığını düşünüyoruz. Şu anda belki ciddi bir sıkıntı değil ama bir salgında veya benzeri durumlarda çok fazla kapalı alanda kalıyorsunuz ve merkezi klimalar işliyor. Her ne kadar merkezi klimaların bir kısmında özel filtreler olsa da çok güvenilir bir şey değil" dedi.

2024.05.22 13:04 - Son Güncellenme: 2024.05.23 09:24 - Bursa Bölge - CEREN SÜMBÜL
A
Bursa Şehir Hastanesi polikliniklerinde pencere sorunu

CEREN SÜMBÜL / BURSADA BUGÜN

Bursa Şehir Hastanesi'nde bulunan çocuk ve yetişkin polikliniklerinin bazı odalarında pencere bulunmuyor. Merkezi sistemle havalanan polikliniklerin sağlıksız olduğunu ifade eden Bursa Tabip Odası (BTO) Şube Başkanı Kadir Binbaş durumla ilgili Bursada Bugün'e konuştu. Binbaş, "Poliklinik koşullarının uygun olmadığını düşünüyoruz.  Şu an da belki ciddi bir sıkıntı değil ama bir salgında veya benzeri durumlarda çok fazla kapalı alanda kalıyorsunuz ve merkezi klimalar işliyor. Her ne kadar merkezi klimaların bir kısmında özel filtreler olsa da çok güvenilir bir şey değil. Bu sadece sağlık kuruluşlarında değil, yüksek katlı binaların ofislerinin de camı açılmıyor. Merkezi sistem kullanıyorlar ve bu sistemle bir salgın hızlıca yayılabiliyor. Çok sağlıklı bir şey değil" dedi.

"HEKİMLER BİRBİRİNİ TANIMIYORLAR"

Binbaş ayrıca Bursa Şehir Hastanesi'nde çalışan sağlık çalışanlarının yaşadığı zorluklara ve eksikliklere değindi. Binbaş, "Hastanede bir hekim odası yok. Hekimler birbirini tanımıyorlar, birbirleriyle iletişim kuramıyorlar. Kafeteryalara falan gitmek zorunda kalıyorlar ama onlar da tıklım tıklım dolu oluyor. Ayrıca hastanenin büyüklüğünden dolayı nöbete kaldıklarında o kadar çok yürüyorlar ki bazı arkadaşlar 20-30 km yürüdüklerini söylüyorlar" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.05.22 13:04 - Son Güncellenme: 2024.05.23 09:24 - CEREN SÜMBÜL
A