Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği Başkanı Türkay: "Türkiye dinamizmi bu"

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği Başkanı Türkay: "Türkiye dinamizmi bu"

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, 2020'de yüzde 1.8'lik büyüme rakamının Türkiye dinamizmi ve esnekliğinin göstergesi olduğunu söyledi. BUSİAD Yönetim Kurulu başkanı Türkay, pandemi sürecinde yaşanan daralmadan 2020'nin 3. Çeyreğinde başlayan çıkışın 4. Çeyrekte de devam ettiğini görmekten çok mutlu olduklarını söyledi.

2021.03.01 12:47 - Son Güncellenme: 2021.03.01 12:47 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği Başkanı Türkay: "Türkiye dinamizmi bu"

BUSİAD Başkanı Türkay, şunları ifade etti:

"İkinci çeyrekte yüzde 9.9 olan daralmanın ardından üçüncü çeyrekte yüzde 6.7'lik bir büyüme yaşamıştık. 4. Çeyrekte de yüzde 5,9'luk büyüme ile yılı korkulanın aksine yüzde 1.8'lik büyüme ile kapadık. Artık bahar aylarıyla birlikte, pandeminin etkilerinin giderek azaldığı, aşılamanın giderek daha çok insana ulaştığı ve ekonominin de canlandığı bir döneme girmeyi umuyoruz.

İş insanları olarak koşulların sağlanması halinde üretimi ve ihracatı artırabilecek güçte olduğumuza inancımız tam. Açıklanacak hukuk ve ekonomi reformlarının da, Türkiye'yi daha adil, özgür ve refah toplumunda ilerleyen uluslar arasına sokamasını umarım. Reformların yankısı yatırımcının ülkemize sermaye getirmesiyle ortaya çıkacaktır. "

Türkay, bahar aylarının umutla birlikte, güzel günleri de getirmesini dileyerek, "Maske, mesafe ve hijyene üçlüsüne dikkat etmeyi sürdürmeliyiz. Aşılamayı da tamamlarsak ufkumuz da açık" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.03.01 12:47 - Son Güncellenme: 2021.03.01 12:47 - HABER MERKEZİ
A