Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği Başkanı Türkay: "Hizmet sektöründe kan kaybı büyük"

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği Başkanı Türkay: "Hizmet sektöründe kan kaybı büyük"

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, açıklanan işgücü rakamlarında, hizmet sektöründeki kan kaybına dikkat çekti.

2020.11.10 11:52 - Son Güncellenme: 2020.11.10 11:53 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği Başkanı Türkay: "Hizmet sektöründe kan kaybı büyük"

İşsizlik rakamlarının pandemi koşullarında kamu tarafından sağlanan destekler nedeniyle artmadığını ifade eden BUSİAD Başkanı Türkay, "Ancak istihdam cephesinde durum hiç de iç açıcı değil" dedi. Türkay, şunları ifade etti:

"İstihdam edilenlerin sayısı 2020 yılı Ağustos döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre 975 bin kişi azalarak 27 milyon 554 bin kişiye düşmüş. Bu azalışta da maalesef birinciliği 717 bin kişiyle hizmet sektörü elinde tutuyor. Pandemi koşulları hizmet sektörü için çok da olumlu bir sinyal de vermiyor. İstihdamın sosyal etkilerinin göz ardı edilmemesi gerekir. Çözümler acil planlanmalı."

BUSİAD Başkanı Türkay, 2021'de aşının yaygınlaşmasıyla birlikte pandemi korkusunun azalmasını ve ekonomik canlanmayı umduklarını da ifade ederek, "İçinde bulunduğumuz günleri gelecek için hazırlık dönemi olarak değerlendirmeli ve planlamalar yapmalıyız. Tarım, turizm, yeni üretim teknolojileri ve ürünlerin ihracına daha çok kafa yormalıyız" dedi.

YENİ EKONOMİ YÖNETİMİ

BUSİAD Başkanı Türkay, ekonomi kurmaylarında yaşanan değişime ilişkin olarak ise şunları söyledi:

"Dünya ekonomisi daralıyor. Biz de bu daralmada daha negatif olarak öne çıkıyoruz. Özellikle döviz ihtiyacı, kurları daha da yukarı çekiyor. Tam da bu dönemde, ekonomide yaşanan değişimin hem yurt içinde, hem de yurt dışı yatırımcısında TL'ye yönelmeye neden olmasını bekliyoruz. Yıllardır söylenen yapısal reformların bir an önce gerçekleştirilip, çağdaş ülkeler seviyesine çıkarılmasını umuyoruz. Böylece yabancı yatırımcıyı çekmek ve ihracata yönelmek mümkün olacaktır" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.11.10 11:52 - Son Güncellenme: 2020.11.10 11:53 - HABER MERKEZİ
A