Bursa Saadet Partisi'nde kongre heyecanı

Bursa Saadet Partisi'nde kongre heyecanı

Saadet Partisi Bursa il teşkilatı kongresini gerçekleştirdi.

2015.12.25 18:22 - Son Güncellenme: 2015.12.25 18:25 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Saadet Partisi'nde kongre heyecanı

Merinos Kültür Merkezi Osmangazi Salonunda 19 Aralık Cumartesi günü yapılan kongreye Saadet Partisi  Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa KAMALAK bey katıldı.

Osmangazi salonunu dolduran partililer dolu dolu bir kongre gerçekleştirdi. Kongreye misafirler ve sivil toplum kuruluşları katılarak, çok sayıda çelenk gönderildiği gözlendi.

Kamalak yaptığı açıklamada "hem ülkemiz hem çevremiz hem de  islam alemi bugün çok sıkıntılı dönemden geçmektedir. Tarihin  en kritik döneminden geçmektedir. İslam coğrafyası tarihinin en zor döneminden geçmektedir. İslam coğrafyası bu zamana kadar dış kaynaklı üç büyük facia yaşamıştır. Kriz demiyorum, çünkü kriz gibi kelimeler çok hafif kalır, bun facia diyorum" dedi.

Kamalak " Birinci facia: 1096 yılında başlayıp 1099 yılın kadar akım biçiminde cereyan eden birinci haçlı seferleridir.  3 milyondan fazla haçlı sürüsü Anadolu üzerinden üç yıl süreyle akın akın, çekirge sürüsü gibi Kudüs'e doğru Mescid-i  Aksa'ya doğru akın etmiştir. Neticede 1099 yılında Kudüs'e varıyor Mescid-i Aksaya geliyorlar. Yol boyunca yakaladıkları Müslümanları katlediyorlar. En az  yüz bin Müslüman şehit edilmiştir. Mescid-i Aksa'dan dönemin Papası 2.Urban'a haçlı komutanı mektup yazıyor. Kudüs'te oluşan kan göletleri atların özengisine kadar çıkıyor diyor. O 88 yıl devam eden  faciayı biz Selahattin Eyyub'i ile atlattık.

İkinci facia Moğol istilasıdır: Anadolu'yu kasıp kavuruyordu Moğollar.  O facianın başlangıcı da 1206'dır. Bu facia 1294 tarihine kadar devam etti. İster tesatüf deyin ister tevafuk o facia da tam 88 yıl sürdü. O faciayıda Bursa'mızı başkent yapan Osmanoğulları ile atlattık.

Üçüncü facia birinci dünya savaşıdır. İslam aleminin yaşamış olduğu üçüncü büyük facia 1914 yılında başlayan ve 1918'de biten birinci dünya savaşıdır. Savaşın üzerinden bir asır geçmiş olmasına rağmen, önceki facialardan daha uzun bir zaman aradan geçtiği halde henüz maalesef bu faciayı atlatamadık. Facia bütün ağırlığı ile devam etmektedir. Üçüncü faciayı atlatmak inşallah Milli Görüş'e nasip olacaktır" dedi.

Kamalak, unutmayın bir davanın haklılığı geçici kalmaları çokluğu ile değil, ancak ve ancak ilahi iradeye uygunluğu ile ölçülebilir. Davamız tam istikametimiz doğrudur dedi

Kongre sonunda yapılan oylamada delegelerin oyunun tamamını alarak Mehmet Atmaca yeniden il başkanı seçildi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2015.12.25 18:22 - Son Güncellenme: 2015.12.25 18:25 - HABER MERKEZİ
A