Bursa RUMELİSİAD Başkanı Zarif Alp: "İlk çeyrek verileri gelecek adına umut verici"

Bursa RUMELİSİAD Başkanı Zarif Alp: "İlk çeyrek verileri gelecek adına umut verici"

Rumelili Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği (RUMELİSİAD) Başkanı Zarif Alp, ilk çeyrek büyüme oranlarını değerlendirdi. Alp, "Pandemiye rağmen Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 7 büyümesi, ülke ekonomimizin sağlam temellere dayalı olduğunu, her ne olursa olsun üretimden vazgeçmediğimizi, ülkemizin her koşulda üretmeye ve katma değer sağlamaya devam ettiğini açıkça ortaya koyuyor. Verilen güçlü desteklerle birlikte Türkiye, bu zorlu süreçten güçlenerek çıkacak potansiyeldedir" dedi.

2021.06.02 09:53 - Son Güncellenme: 2021.06.02 10:18 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa RUMELİSİAD Başkanı Zarif Alp: "İlk çeyrek verileri gelecek adına umut verici"

Yaşanan korona virüs salgınının ekonomiyi de etkilediğini ancak buna rağmen Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 7 büyüyerek beklentileri aştığını belirten Alp, bu durumun oldukça sevindirici olduğunu söyledi. Alp, Türkiye'nin geçen yılın ilk çeyreğinde de pozitif bir büyüme ile adından söz ettirdiğini ifade ederek, "Bu bağlamda 2021 yılına da ekonomik büyüme anlamında başarıyla başlayan ülkemiz, dünya ekonomisinin önde gelen ülkeleri tarafından da övgüyle karşılanmakta ve buna bağlı olarak da farkını ortaya koymaktadır. Yatırımlardaki hızlı büyüme, ekonominin ilk çeyrekteki başarısına büyük katkı sağladı. Pandemi dolayısıyla en sert darbeyi almış olan hizmetler sektöründe bariz bir toparlanma görüldü ve yılın ilk çeyreğinde yüzde 5'in üzerinde bir büyüme oranına sahip oldu" dedi.

Birçok sektörün olumlu yönde büyüdüğüne dikkat çeken Alp, özellikle sanayi sektörünün büyüme konusunda öncü sektör olduğunu kaydetti.

Yatırım ve destekler sürmeli

Ekonomik büyümenin devam edebilmesi için yatırım ve desteklerin şart olduğunu dile getiren RUMELİSİAD Başkanı Zarif Alp, "Pandemiye rağmen Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 7 büyümesi, ülke ekonomimizin sağlam temellere dayalı olduğunu, her ne olursa olsun üretimden vazgeçmediğimizi, ülkemizin her koşulda üretmeye ve katma değer sağlamaya devam ettiğini ortaya koyuyor. Verilen güçlü desteklerle birlikte Türkiye, bu zorlu süreçten güçlenerek çıkacak potansiyeldedir.  Ancak ülke olarak odak noktamıza katma değerli üretimi almak zorundayız. Medikal, biyoteknoloji, yenilenebilir enerjiler, nanoteknoloji, savunma sanayi, yarı iletken teknolojileri gibi alanlarda hızlı bir şekilde kümelenmeler ve sonuç odaklı yatırımlar yapmalıyız. İstihdam ve hammadde konusunda iyileştirici adımlar atmak zorundayız. Yine sanayi arazilerindeki rant döngüsünü de kırmak zorundayız. Vergi düzenlemelerinde de birtakım iyileştirmeler gerekiyor. Her ne olursa olsun, iş dünyası temsilcileri olarak bizler, üretmeye ve ülke ekonomimize katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bu kapsamda verilen desteklerin ve yatırımların devam etmesi, ekonominin büyümeye devam edebilmesi açısından çok önemlidir" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.06.02 09:53 - Son Güncellenme: 2021.06.02 10:18 - HABER MERKEZİ
A