Bursa Panayır, kapalı pazar alanına kavuşuyor

Bursa Panayır, kapalı pazar alanına kavuşuyor

İlçede kurulan tüm pazarlara konfor getirmeyi hedefleyen Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Panayır Pazar Alanı, açılış için gün sayıyor. Toplam 5 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilen pazar yerinden 200 pazarcı esnafı faydalanacak.

2019.04.11 12:12 - Son Güncellenme: 2019.04.11 12:13 - Bursa Bölge
A
Bursa Panayır, kapalı pazar alanına kavuşuyor

Sokak alışverişi kültürünün vazgeçilmez merkezlerinden pazarları daha modern ve hijyenik hale getirmek için önemli çalışmalara imza atan Osmangazi Belediyesi, Panayır Mahallesi'ndeki mevcut pazar alanını kapalı hale getirdi.

Pazar alanının çatı kaplaması tamamlanırken, aydınlatma ve çevre düzenleme çalışmalarında ise sona gelindi.

Pazarcı esnafının daha iyi şartlarda çalışmasına, vatandaşların ise hijyenik ve sağlıklı ortamlarda alışveriş yapabilmesine imkan sağlayacak olan pazar alanının açılışı önümüzdeki günlerde yapılacak. Zabıta birimi, çay ocağı, lavabo, tuvalet gibi birimlerin de yer alacağı Panayır Pazar Alanı, alışverişe konfor getirecek.

Pazar yerlerini daha modern hale getirmek adına çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ilçeye yeni pazar alanları kazandırdıklarını söyledi. Dündar, "Vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda alışverişler yapması, pazarcı esnafımızın da modern bir yerde hizmet vermesi için kapalı pazar yerleri inşa ediyoruz. Panayır Mahallemiz'de Salı günleri kurulan mevcut pazar alanının üstünü kapatarak modern hale dönüştürüyoruz. Yapmış olduğumuz her pazar alanının farklı bir mimarisi var. Modern mimariyi uyguladığımız pazar alanlarımız vatandaşlarımıza ve esnafımıza kullanım kolaylığı getiriyor" dedi.

Panayır Pazar Alanı'nda yaklaşık 200 pazarcı esnafının tezgah açacağını belirten Dündar, "Pazarcılarımız, rahat bir çalışma ortamına kavuşurken, vatandaşlarımız da olumsuz hava şartlarından etkilenmeden rahatlıkla alışverişlerini yapabilecek. Panayır Kapalı Pazar Alanı, tüm ihtiyaçların düşünüldüğü güzel bir mekan olarak bölge halkına hizmet verecek" diye konuştu.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.04.11 12:12 - Son Güncellenme: 2019.04.11 12:13 - Gülcan Tekin
A