Bursa Orhangazi Belediye Başkanı Aydın'dan Mevlid kandili mesajı

Bursa Orhangazi Belediye Başkanı Aydın'dan Mevlid kandili mesajı

Bursa Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın Mevlid kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

2020.10.27 16:32 - Son Güncellenme: 2020.10.27 16:33 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Orhangazi Belediye Başkanı Aydın'dan Mevlid kandili mesajı

Başkan Aydın, mesajında şu ifadelere yer verdi;

""Âlemlere rahmet olarak gönderilen ve insanlık âlemine bir hidayet tarihi açan, Peygamber Efendimizin Ümmeti olduğumuz için Cenabı Allah'a şükrediyor ve Onun Resulüne salat ve selam ediyoruz. Peygamber Efendimizin dünyayı teşriflerinin sene-i devriyesini idrak ederken onu daha iyi tanımaya, anlamaya ve sünnetlerini yaşamaya İslam ümmeti olarak en çok ihtiyacımızın olduğu zamanları yaşamaktayız O, Yüce Allah'ın insanlığa gönderdiği son peygamber ve bütün insanlığın rehberidir. Rabbimiz onu bizlere, 'şahit, müjdeleyici, uyarıcı' ve 'dosdoğru yol üzere gönderilmiş bir elçi' olarak tanıtmaktadır.

 


 

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) doğum günüyle karanlıklar içinde yaşayan insanlara aydınlık bir dönem müjdelenmiştir. Milletlerin hayatlarında özel ve önemli günler vardır. Milletimizin ve İslam âleminin en önemli ve vazgeçilmez günlerinin başında ise Mevlid Kandili gelmektedir. Peygamberimiz hayatıyla, yaşantısıyla, insanlığa getirmiş olduğu mesajla, insanlık âlemine kazandırdığı değerlerle toplumları karanlıktan kurtarmış, insanlığı yüksek değerlere ulaştırmıştır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) örnek hayatından bize gösterdiği üzere iyiliği, güzel ahlakı, doğruluğu, insanı yaratılmışların en şereflisi bilmeyi, hayırda yarışmayı, birbirini sevmeyi en önemli vazifelerimiz olarak görmeliyiz.


 

Rabbimden, bu mübarek gece vesilesiyle, İslam dünyasının birliğini, beraberliğini, dayanışmasını güçlendirmesini; tüm insanlığın yürek acılarını ve gözyaşlarını dindirmesini niyaz ediyorum. Bu duygu ve düşünceler içerisinde tüm Orhangazi hemşerilerim ve Tüm İslam âleminin Mevlid Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecede yapılacak duaların, edilecek ibadetlerin Hak katında makbul olmasını temenni ediyorum. Sağlık, sıhhat ve huzur içerisinde, sevdikleriyle beraber nice kandiller geçirmelerini temenni ediyorum."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.10.27 16:32 - Son Güncellenme: 2020.10.27 16:33 - HABER MERKEZİ
A