"Bursa organ naklinde Türkiye'de ilk sırada"
Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkanı Gökhan Yünkül, Bursa'nın organ naklinde Türkiye'de Antalya ile birlikte ilk sırada yer almasından mutluluk duyduklarını söyledi.
2012.11.08 13:35 - Son Güncellenme: 2012.11.08 14:04 - Sağlık - HABER MERKEZİ
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Bursa Şubesi, '3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası' dolayısıyla organ bağışı kampanyası düzenledi. Şube Başkanı Gökhan Yünkül, "Ülkemizde 20 bin kişinin böbrek nakli, 300 kişinin kalp, bin 800 kişinin karaciğer nakli beklediğini belirtmek istiyorum. Bursa'nı donör oranının 6,8 olması ile Türkiye ortalamasının üzerine çıkması ve Antalya ile beraber ilk sırada olmamız bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. Ancak orandaki bu yükselişi yeterli görmeyip, Avrupa oranlarına çıkmamız gerektiğini de belirtmek istiyorum" diye konuştu.
Herkesi organ bağışı yapmaya çağıran Yünkül, "Bugüne kadar insan hayatını kurtarmak için verdiğimiz mücadeleye organ bağışına katkıda bulunarak bir destek daha vermek istiyoruz. Sahada yapacağımız çalışmalar ile organ bağışında bulunan kişi sayısını arttırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Buradaki en büyük gayemiz ise hem bu kampanyalara destek vermek hem de toplumsal farkındalık oluşturmaktır. Tüm halkımızı kampanya ya destek vermeye devam ediyorum" dedi.
Şube Başkanı Gökhan Yünkül basın açıklamasının ardından form doldurarak organ bağışı kampanyasına destek verdi.