Bursa'nın özel ilkokulu açılıyor

Bursa'nın özel ilkokulu açılıyor

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde, Özel Macide Kahraman İlköğretim Okulu, müfredatını üstün kabiliyetleri çocukları eğitmek için düzenledi. Bu yıl hayırsever Kahraman ailesi tarafından merhum anneleri Macide Kahraman adına Beşevler Bilgiler Caddesi'nde yaptırılan okula, üstün zekalıları tespit etmek için yapılan uluslararası testleri geçen 350 ilkokul öğrencisi alınacak.

2013.09.04 17:49 - Son Güncellenme: 2013.09.04 17:54 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'nın özel ilkokulu açılıyor

Nilüfer Eğitim Kurumları Müdürü Ali Dilitatlı, vasıflı ve idealist eğitim kadrosu ile öğrenci merkezli eğitim uygulamalarını esas aldıklarını belirterek, "Başarılı çalışmalarıyla sektörde önde gelen, vizyon sahibi, değerlerine bağlı, paylaşımcı, hoşgörülü, huzurun ve güvenin teminatı örnek bir dünya insanı yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bütün bunları başarmak için idare ve eğitim kadromuzla birlikte hiç durmadan kendi alanımızla ilgili hem Bursa'mıza, hem de ülkemize neler katabiliriz diye düşünüyoruz. İşte bugün kapılarını kamuoyuna açan üstün potansiyelli çocuklara yönelik kurduğumuz Macide Kahraman İlkokulu da böyle bir düşüncenin ürünüdür. Ülkemizde üstün zekâlı çocuklara yönelik eğitim alanında yapılan çalışmaların dünyadaki gelişmelere nazaran doyurucu olmaması, memleketimizde üstün potansiyelli çocukların sayısının oldukça yüksek olması bizim böyle bir okulu açmaya sevk etti. Üstün potansiyelli çocuklarımız kendilerine uygun eğitim faaliyetlerinden faydalanamadıkları için normal okullarda kapasiteleri törpülenmekte ve birçok ortamda sıkıntılı kişilikler olarak yaftalanmaktadır. Bizler bu meselenin çözümüne yönelik Türkiye'de bir ilk olan Macide Kahraman İlkokulu'nu hizmete açıyoruz. Uzun zamandır alt yapı çalışmalarını sürdürdüğümüz okulumuz, yeni eğitim ve öğretim dönemiyle birlikte faaliyetlerine başlayacak. Bu okulla birlikte üstün potansiyelli öğrencilere uygulanacak programlarla onların kabiliyetlerinin gelişmesi sağlanırken, öğrencilerimizin şahsî yetenekleri erken yaşta keşfedilerek bu kabiliyetlere uygun yönlendirmeler yapılacak. Macide Kahraman İlkokulu'nda zenginleştirilmiş eğitim programı ile öğrencilerimizin üretkenliklerinin, fikrî becerilerinin, dikkatlerinin geliştirilmesini hedefliyoruz. Bu projeyi uygulayacak güler yüzlü ve alanında uzman kadromuz, üstün performanslı öğrencilerimizi geleceğe bu okulda hazırlayacak" dedi.

Macide Kahraman İlköğretim Okulu Müdürü Feyzullah Çarkcı da, Bursa'da 506 bin ilköğretim okulu öğrencisi arasında 2 binden fazla üstün yetenekli öğrencinin heba olduğuna dikkat çekerek, "Dünyada büyük ülkeler ABD, Norveç, Almanya, Güney Kore, İsrail, Rusya, Avusturya gibi ülkelerde üstün zekalı çocuklar için farklı eğitim programları devlet tarafından uygulanıyor. Türkiye'de henüz böyle bir müfredat yok. Ancak üstün zekalı çocukların tespiti için bkanlığın özel eğitim birimi bir test hazırlama çalışması içerisinde. Biz de okulumuza öğrenci alırken, dünyada kullanılan WISCR gibi bazı özel zeka testlerini uyguluyoruz. Zenginleştirilmiş eğitim malzemeleri ile farklı müfredat uyguluyacağız. Üretkenlik, düşünce becerileri ve görsel algıları yüksek olduğu için bunların gelişmesini teşvik ediyoruz. Osmanlı'nın enderun sisteminde kullandığı ve şehzade eğitimi için planladığı üstü kabiliyetliler için farklı bir programı henüz Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı uygulamaya almış değildir. Bizim okulumuzda çift ana dil eğitimi, özel aksanlı yabancı dil uzmanlarımız tarafından verilecek. 11 farklı yönden özel eğitim programı ile bu öğrencilere eğitimi dayatmadan, sanat, hayalperestlik ve yöneticilik gibi özelliklerini ön plana çıkartarak farklı bir eğitim vereceğiz. Zeki çocuklar, mevcut okullarında skor olarak sınıflarının, okullarının birincileridir. Ancak mevcut müfredat ile sıradan bir eğitim alabilmektedirler. Biz bu farklı öğrencilere farklı bir eğitim vermek üzere yola çıktık" diye konuştu.

Macide Kahraman İlköğretim Okulu'nda 300 ile 350 arasında öğrenci eğitim alabilecek. Şu anda kaydı yapılan 200 civarında öğrenci de yaz aylarında bir araya gelerek, oryantasyon (uyum) programından geçirildi. Okulda paralı eğitim alamayacaklar için Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetmeliğine göre yüzde 3 oranında burslu öğrenci kabul edilebiliyor. Okul idaresi, devletin üstün yeteneklilerin eğitimi için teşvik programı uygulamasının ülkenin entellektüel sermayesi için çok faydalı olacağını ifade ediyor. Bursa'daki sivil toplum kuruluşlarının da birkaç öğrenci sponsorluğu üstlenerek, devlet okullarında zaman kaybeden üstün yeteneklerin hızlı yol alması için imkan sağlaması tavsiye ediliyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.09.04 17:49 - Son Güncellenme: 2013.09.04 17:54 - HABER MERKEZİ
A