Bursa'nın ortasında bir 'Küçük Suriye'

Bursa'nın ortasında bir 'Küçük Suriye'

Bursa'da 2007 yılında kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Sıcaksu Tabakhaneler Bölgesi, Esed Rejimi'nden kaçan Suriyelilerin yaşam alanı haline geldi. Savaş nedeniyle ülkelerini terk eden mülteciler, boş ve yıkık durumdaki binalara yerleşmiş ve geri dönüşüm malzemeleri toplayarak hayatlarını sürdürmeye çalışıyor.

2015.07.24 09:50 - Son Güncellenme: 2015.07.24 09:52 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'nın ortasında bir 'Küçük Suriye'

Bursa'nın 8 yıldır atıl haldeki eski tabakhaneler bölgesi, adeta savaş mağdurlarının yerleşim yeri oldu. Atıl vaziyetteki çöplüğü andıran bu alanda yaşamaya çalışan Suriyeli mülteciler, geçimlerini ise çöplerden topladıkları geri dönüşüm malzemelerini hurdacılara satarak sağlıyorlar.



Aralarında yaşı küçüklerin de bulunduğu Suriyelilerin çoğu Türkçe bilmiyor. Zor şartlarda yaşamaya çalışan Suriyeli çocuklar, savaş yerine Bursa'da çalışırken hayli memnun ve mutlu olduklarını dile getiriyor. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2015.07.24 09:50 - Son Güncellenme: 2015.07.24 09:52 - HABER MERKEZİ
A