Bursa'nın Ortabağlar mahallesi dertlerine çözüm arıyor! (ÖZEL HABER)

Bursa'nın Ortabağlar mahallesi dertlerine çözüm arıyor! (ÖZEL HABER)

"Mahallemde Neler Oluyor?" programının bu haftaki durağı Bursa Yıldırım'a bağlı Ortabağlar Mahallesi oldu. Esnafla sohbet ettik, vatandaşın dertlerini dinledik. Mahallelinin en büyük sorunu çocuk parkı ve bitmeyen yol çalışmaları... İşte Bursada Bugün ekibinin Ortabağlar mahallesi gözlemleri...

2019.09.02 08:46 - Son Güncellenme: 2019.09.02 09:56 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'nın Ortabağlar mahallesi dertlerine çözüm arıyor! (ÖZEL HABER)
07:04 Bursa Ortabağlar mahallesi dertlerine çözüm arıyor

İLGİLİ VİDEO

Bursa Ortabağlar mahallesi dertlerine çözüm arıyor

BANU ŞEN - KAAN VARDAR / BURSADA BUGÜN

Bursa Yıldırım'ın Ortabağlar Mahallesi'nde vatandaşlar dertlerine çözüm arıyor. Uzun zamandır mahallede çocuk parkı ve yol sıkıntısı olduğunu söyleyen mahalle sakinleri en kısa zamanda bu sorunun giderilmesini istedi. Özellikle bazı yolların mahalle arasında olmasına rağmen işlek olduğunu ve buradan geçen araçların süratli gittiğini söyleyen mahalle sakinleri, çocuklar için güvenli olmadığını söyledi.

Öte yandan çocuklar için yeterli park alanı olmamasından şikayet eden vatandaşlar "Burası Yıldırım'ın hizmette en geri kalmış mahallesi. Çocuklarımız için doğru düzgün parkımız bile yok. Bir tane parkımız var ona da 2 salıncak koymuşlar, yeterli değil. Seçim zamanı muhtar gelip gördü, yapacaklarını söyledi ama şu anda bu konuda hiçbir şey yapılmadı, yeterli bütçe yokmuş. Biz çocuklarımız için güzel bir park istiyoruz" dedi.

YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARI DURDU

Mahallenin bir diğer problemi yol çalışmalarının yarım bırakılması. Sokağın üst kısmında başlayan genişletme çalışmaları sokağın sonunda bulunan binalarla anlaşamadıkları gerekçesiyle durduruldu. Mahalleli yarım bırakılan çalışmanın tamamlanmasını talep etti.

SEMT PAZARININ KURULDUĞU YER PİS BIRAKILIYOR

Mahallede kurulan semt ve balık pazarı alanının işler bittikten sonra temiz bırakılmadığı ve bu durumun esnafı olumsuz yönde etkilediği öğrenildi.

MAHALLELİ MUHTARIN İLGİSİZLİĞİNDEN ŞİKAYETÇİ

Mahalle sakinleri tüm bu sorunları muhtara ve belediyeye ilettiklerini ama kimsenin ilgilenmediğini anlattı. Daha önce muhtarla görüştüklerini söyleyen vatandaşlara, bu hizmetler için yeterli bütçenin olmadığını ve daha öncelikli hizmetlerin olduğu söylenmiş

MUHTAR GÖRÜŞME TALEBİMİZİ REDDETTİ

Bursada Bugün ekibi olarak, "Mahallemde Neler Oluyor?" programı için Ortabağlar mahallesi muhtarını aradık, görüşme talep ettik. Ancak mahallenin muhtarı "Görüntü alamazsınız, röportaj vermem, fotoğraf çektirmem, gelecekseniz bunu bilerek gelin" diyerek görüşme talebimizi reddetti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.09.02 08:46 - Son Güncellenme: 2019.09.02 09:56 - HABER MERKEZİ
A