Bursa'nın kıskanılacak Mahallesi Hürriyet'te neler oluyor? (ÖZEL HABER)

Bursa'nın kıskanılacak Mahallesi Hürriyet'te neler oluyor? (ÖZEL HABER)

'Mahallemde Neler Oluyor?' programının bu haftaki durağı, Bursa'nın Osmangazi İlçesine bağlı Hürriyet Mahallesi. Mahalle sakinleri bölgede kapalı pazar alanı olmamasından şikâyetçi olurken Muhtar Fatma Tunçezer ise mahalledeki eksiklerin hızlı bir şekilde yapıldığını söylerken en büyük isteklerinin Karaman Metro İstasyonunun adına Hürriyet eklenmesi olduğunu belirtti.

2022.04.29 10:26 - Son Güncellenme: 2022.04.29 10:49 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'nın kıskanılacak Mahallesi Hürriyet'te neler oluyor? (ÖZEL HABER)
06:25 Bursa'nın kıskanılacak Mahallesi Hürriyet'te neler oluyor? (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'nın kıskanılacak Mahallesi Hürriyet'te neler oluyor? (ÖZEL HABER)

RAMAZAN ACAR / BURSADA BUGÜN

Muhtar ve mahalle sakinleri mahallede yapılan güzel çalışmaları ve eksiklikleri dile getirdi. Mahalle sakinleri kapalı pazar alanınının eksikliğinden ve daha önceden bölgede olan karakolun kaldırılmasından şikâyet ederken Muhtar Fatma Tunçezer ise, "İsteklerimiz hızlı bir şekilde yerine getiriliyor, ufak tefek sorunlarımız da en yakın zamanda hallolacak" dedi.

"TEMİZ MAHALLE"

Mahalle sakinleri tarafından yapılan açıklamalara göre; bölgede en büyük eksiklik kapalı pazar alanı olarak belirtilirken, daha önce bölgede bulunan polis karakolunun kaldırıması da şikayetlerden biri. Bunun yanı sıra temizlik konusunda Bursa'da bir numara olduğu söylenilen Hürriyet, sosyal yaşam alanları açısından da yeterli görülüyor. Mahalle sakinleri Hürriyet'te yaşamaktan mutlu olduklarını, Hürriyet'i sevdiklerini söylüyorlar.

"METRODA ADIMIZ YOK"

1970 yıllarında evliliği dolayısıyla Hürriyet'e gelen Muhtar Fatma Tunçezer, Hürriyet'i çok sevdiğini belirterek, "Burası çok eski yerleşik bir mahalle olduğu için altyapılarımızda biraz sorun var. Tabii ki bunlar zamanla yapılacak. Her birimde aldığımız hizmet çok güzel. En çok istediğimiz şey Hürriyet sınırları içerisinde yer alan Karaman metro istasyonunun adına Hürriyet'in de eklenmesi. Hürriyet'e gelmek isteyen biri Karaman İstasyonunda ineceğini öğrendiği zaman şaşırıyor açıkça. Eğer Hürriyet/Karaman olursa bu şekilde şaşkınlıklar olmayacak. Bunun dışında duraklarımızın arkasındaki yeşil alanlarımızın biraz bakıma ihtiyacı var. Tabii bunlar Covid-19 dolayısıyla biraz geri plana atıldı. Şu anda tekrar bu işler de ele alındı. Sanıyorum onlar da yavaş yavaş yapılacak" diye konuştu.

"ONLAR MUTLU BEN MUTLU"

Haftanın 3 günü rutin olarak mahalleyi gezen Muhtar Tunçezer, kovid döneminde başlattığı ekmek dağıtma projesi ve diğer projelerinden şöyle bahsetti; "Pandemi döneminde topluluk olarak bir araya gelemediğimiz için bir proje başlatmak istedim. Çocuklarımınla da istişare ederek ekmek dağıtma projesini başlattım. Önce günde 200 ekmekle başladık. Daha sonra projeye katkıda bulunmak isteyenler oldu. Onların da desteğiyle bu sayıyı daha da arttırdık. Hala haftada bir kaç kez ekmek dağıtmaya devam ediyoruz. Bunun yanı sıra ben yardıma muhtaç yaşlılarımıza ya da küçük çocuklarımıza yönelik çalışmalar gerçekleştiriyorum. Tekerlekli manuel sandalyeler dağıtıyorum. Yine ihtiyaç sahiplerine destek olmak isteyenler bana geliyorlar. Elimde ki listeye göre ihtiyacı olan kişileri bildiriyorum yardımseverlere onlar da mahallelimize destek oluyorlar. Böylece onlar da mutlu oluyor, biz de mutlu oluyoruz."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2022.04.29 10:26 - Son Güncellenme: 2022.04.29 10:49 - HABER MERKEZİ
A