Bursa'nın en organik ve uygun fiyatlı pazarı Osmangazi Belediyesi'nden! (ÖZEL HABER)
Osmangazi Belediyesi'nin Çarşamba Pazarpark'ta kurduğu "Çiftçi Pazarı" her cuma günü Bursalılar ile buluşuyor. Bursa'nın ilk çiftçi pazarı olan bu pazarda tamamen organik ve el yapımı ürünler satılıyor.
2021.02.01 08:44 - Son Güncellenme: 2021.02.01 10:02 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
İLGİLİ VİDEO
Bursa'nın en organik ve uygun fiyatlı pazarı Osmangazi Belediyesi'nden! (ÖZEL HABER)
GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN
Bursa'nın ilk çiftçi pazarı geçtiğimiz aylarda Osmangazi Belediyesi tarafından açıldı.
Bursa'nın 17 ilçesinden üretilen ürünler her cuma günü Çarşamba Pazarpark'ta tüketici ile buluşuyor.
Üreticilerin sabahın ilk ışıklarında tarladan topladıkları ürünler, taze taze tezgahta yerini alıyor.
"ÜRETİCİ OLARAK BİZ DE BU DURUMA ÇOK DİKKAT EDİYORUZ"
İznik'te kendi bahçesinde yetiştirdiği zeytinleri Çarşamba Pazarpark Çiftçi Pazarı'nda satan İsmail Felek, "Bize böyle bir fırsat sunduğu için Osmangazi Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum. Bursa civarında, ilçelerinde ve köylerinde olan çiftçilerin ürünlerini daha uygun fiyatla vatandaşa ulaştırmalarını sağladı. Buradaki bütün ürünler çiftçilerin kendi emekleriyle ürettiği ürünler. Bütün çiftçiler Çiftçi Kayıt Sistemi'ne bağlı olan çiftçiler. Fiyatlarımız herkese uygun fiyatlar ve tüketici bu durumdan çok memnun. Müşterilerimiz kaliteye de önem gösteriyor. Üretici olarak biz de bu duruma çok dikkat ediyoruz. Ben zeytin satıyorum ve dışarıya göre fiyatı çok uygun. 15 liraya satıyorum" dedi.

"FİYATLARIMIZ DIŞARIYA GÖRE ÇOK UYGUN"
Çarşamba Pazarpark Pazarı'na İnegöl'den gelen ve hem meyve hem de kendi yaptığı ürünleri satan bir üretici ise, "Osmangazi Belediyesi bize böyle bir fırsat tanıdığı için çok mutluyuz ama önceden pandemiden önce pazar günü kuruluyorduk. Şimdiyse günümüz değişti ve cuma günü kuruluyoruz. İnsanlar günün değiştiğini bilmiyor, bu yüzden de gelmiyor. Uzak yerden geliyoruz ve maliyetimizi kurtaramıyoruz. Hâlbuki fiyatlarımız dışarıya göre çok uygun. Elma 3 lira, muşmula 2 lira, büyük kavanoz salçamız var 15 lira, erik kurumuz 15 lira, doğal sütümüz var 4 lira. Bir vatandaş 100 liraya tüm ihtiyaçlarını buradan alabilir" şeklinde konuştu.

"DİREKT KÖYÜMÜZDEN BURAYA GETİRİYORUZ"
İznik'in köylerinden gelen ve sebze-meyve satan diğer üreticiler ise, "Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a çok teşekkür ediyoruz. Bize böyle bir fırsat tanıdıkları için çok şanslıyız. Semt pazarlarına göre bu pazar daha ucuz. Direkt köyümüzden buraya getiriyoruz. Başka bir yerden brokoli alsanız 6 lira ama bizde 4 lira, karnabahar 4 lira, elma 2 lira. Şu an tek rahatsız olduğumuz konu günümüzü herkesin bilmemesi. Cuma gününe alındık ve bunu duyurmak istiyoruz çünkü insanlar bilmediği için gelmiyorlar" ifadelerine yer verdi.





