"Bursa'nın en iyi kirazı burada!" (ÖZEL HABER)

"Bursa'nın en iyi kirazı burada!" (ÖZEL HABER)

Bursa'nın Harmancık ilçesine bağlı Hoban Danişment Mahallesi'nde yaşayan Ramazan Dinç, meyve ve sebzelerinin hepsini kendisi yetiştiriyor. Dinç, "Pazardan asla bir şey almam, pazarda olan ürünler zehir" diyor.

2020.07.21 08:35 - Son Güncellenme: 2020.07.21 08:47 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
"Bursa'nın en iyi kirazı burada!" (ÖZEL HABER)
07:16 "Bursa'nın en iyi kirazı burada!" (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

"Bursa'nın en iyi kirazı burada!" (ÖZEL HABER)

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

Bursa'nın Harmancık İlçesine bağlı Hoban Danişment Mahallesi'nde yaşayan 72 yaşındaki Ramazan Dinç, uzun yıllardır kiraz yetiştirip satıyor.

En güzel kirazın, Hoban Danişment Mahallesi'nde yetiştiğini söylemeyi de ihmal etmiyor.

"BURSA'NIN EN İYİ KİRAZI BURADA YETİŞİYOR "

1994'ten beri kiraz yetiştiren Ramazan Dinç, "İlk diktiğim zamanlarda olmadı, yetişmedi. Bende o kirazları kestim ve yerine başka bir kiraz diktim.  Onlar yetişti ama piyasa o kirazı beğenmedi. Şu an bu bahçedekiler Napolyon kirazı. Ama bu sene de piyasası yok. Korona virüsten dolayı piyasa çok kötü, tutmadı. Geçen sene 5 liraya verdiğim kirazı bu sene 2,5 liraya vermek zorunda kaldım. 2002 yılında Alara'ya 7 liraya kiraz vermiştim. O zamanlar çok büyük paraydı. Bu bahçeye her gün 11 tane işçi getiriyorum ve onlara bin 500 lira veriyorum. Yemeklerini veriyorum. Bu sene işçilere verdiğim para kadar bana para kalmıyor. Benim bunun dışında vişne bahçem vardı ama onu kestim çünkü piyasası yok, toplayamıyoruz. Yerine ceviz diktim. Biz köyde yaşayan insanlar böyle yapıyoruz. Cevizin pazarı çok, 12 ay üretiyoruz. Ayrıca Bursa'nın en iyi kirazı burada yetişiyor. Çok iyi bakıyoruz kirazlara. İyi kiraz hem sert hem de parlak olur. Eğer kiraz yumuşaksa o iyi kiraz değildir. Bizim kirazlarımız bayrama kadar bozulmaz" dedi.

"PAZARDAN KESİNLİKLE BİR ŞEY ALMAYIN"

Ramazan Dinç, "Ben bahçeme çok iyi bakarım. Bahçedeki taşları tek tek toplarım ama bu sene çok iyi bakamadım. Çünkü çok yağmur yağdı. 10 gün arayla yağmur yağdı bir türlü düzene sokamadık. Şu an bu bahçeyi bu haliyle sevmiyorum. Benim 3 tane köpeğim var ve bahçeye kesinlikle domuz girmesine izin vermezler. Yoksa bahçeden eser kalmaz. Köpeklerimden biri olan Atik asla bahçeden ayrılmaz. Kiraz bahçemin dışında bir de evimin önünde bahçem var. Her şey var burada ama satmıyoruz. Pazardan asla bir şey almam. Pazarda olan ürünler zehir. Biz bahçeye gübre bile atmayız, sadece çapa yaparız.  2 haftada bir kez sularız. Sizler de pazardan kesinlikle bir şey almayın. Hiç sağlıklı değil. Kendi yetiştirdiğin her zaman daha yumuşak ve daha sağlıklı olur. Ben Bursa'nın merkezinde bir kez sebze yedim ve o akşam yatamadım. Büyükşehirlerde yaşanmaz. Köylerin havası suyu çok temiz" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.07.21 08:35 - Son Güncellenme: 2020.07.21 08:47 - HABER MERKEZİ
A