Bursa'nın Çekirge Caddesi'nde trafik yoğunluğu bitmek bilmiyor! (ÖZEL HABER)
Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Çekirge Caddesi'nde esnaf da vatandaş da araç park etmeye yer bulma konusunda sıkıntı yaşıyor. Yakın mesafede az kapasiteli otoparkın olduğunu söyleyen bir esnaf ''Adamın biri durup, dürüm yemek istese arabasını nereye koyacak? Bu duruma muhtar da belediye de el atmalı'' derken bir vatandaşsa ''Sokaklar, caddeler çok bozuk. Bursa'nın en güzel yerlerinden biri aslında, ama yıllardır yapılan yeni bir çalışma yok'' dedi.
2021.10.06 08:52 - Son Güncellenme: 2021.10.06 09:31 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
İLGİLİ VİDEO
Bursa'nın Çekirge Caddesi'nde trafik yoğunluğu bitmek bilmiyor! (ÖZEL HABER)
ESLEM ERSEN / BURSADA BUGÜN
Bursa'nın en turistik semtlerinden biri de Çekirge Caddesi'dir. Uludağ eteklerinde kalan bu yerleşim yeri günümüzde araç otopark sıkıntılarının sıklıkla yaşandığı konum haline gelmiştir. 
''ÖZELLİKLE MARKET ARABALARI, OKUL SERVİSLERİ GELDİĞİ ZAMAN TRAFİK ÇOK SIKIŞIYOR''
Bu yıl yaz döneminde Çekirge Caddesi'nde turizm açısından bir hareketlilik olmadığını söyleyen manav esnafı, "Benim dükkanım ara sokakta kalıyor. Ana cadde üzerinde olmadığım için burada park sorunu yaşayınca vatandaşlar gelmekte güçlük çekiyor. Bu sokakta zaten sıkıntı var. Belediye ya da trafikle ilgilenen kişiler yukarıdan girişi yasakladı. Normalde tam tersi olacaktı. Öyle olmuş olsaydı çok daha iyi olurdu, çünkü yukarı çıkış zor oluyor. Yol tek yön olsa da olur, yeter ki buradaki karışıklık giderilebilsin. Özellikle market arabaları, okul servisleri geldiği zaman trafik çok sıkışıyor. Bu sokağın sıkışması caddeyi de bir hayli olumsuz etkiliyor. Uzun zamandır burada esnaflık yaptığım için işlerim yolunda diyebilirim. Pandemi döneminde kasap, market, manav ve kuruyemiş esnafı kötü etkilenmedi. Aksine daha çok iş yaptılar. Bizim için olumsuz bir süreç olmadı'' dedi.

''BU DURUMA MUHTAR DA BELEDİYE DE EL ATMALI''
Pandemi döneminde ufak tefek etkilenmeler yaşasa da bir şekilde işlerini idare ettiğini dile getiren Levent Alıcı, "Çekirge Caddesi'nde herkes işinde gücünde çalışmaya devam ediyor. Ancak cadde üzerinde araba bırakmak sıkıntı. Adamın biri durup, dürüm yemek istese arabasını nereye koyacak? Koskoca Çekirge Caddesi'nde bir tane düğün salonu bile yok. İleride bir tane market var, o da istediği gibi ürüne fiyat biçiyor. Bu duruma muhtar da belediye de el atmalı. Herkes birlikte hareket ederse sonuç daha güzel olur. Bu sadece bir kişinin yapabileceği iş değil. Gün içerisinde denetim yapan polis ekipleri oluyor. Buradaki esnaf işine kendi aracıyla gelmeye kalkıyor. İnsanların arabasını koyabileceği bir yer yok. Arka taraftaki otopark 15 arabayı anca alıyor, yetmiyor. Tam 6 yıldır burada yaşıyorum. O zamandan bu zamana çok şey değişti. Çekirge farklı ve harika bir semt haline geldi'' şeklinde konuştu.

''OTOBÜSLER DİREKT ULUDAĞ'A ÇIKIYOR, BUNLARIN ESNAFA BİR FAYDASI YOK''
15 yıldan beri Çekirge Caddesi'nde teknolojik aksesuarlar satan esnaf, "Çekirge Caddesi'nde esnaf için dükkan önlerinde fark yerimiz yok. Şuradan 2 dakika bir şey alıp hemen çıkacağım dendiği zaman, sıkıntı olabiliyor. Arka yollarda otoparklar var, ama gel geç insanlar bunu bilmediği için araçları cadde üzerinde bırakıyor. Biz esnaf olarak vatandaşları idare ediyoruz. Ancak trafiğin işleyişinde sıkıntı yarattığı zaman polis devreye giriyor. Bu cadde de 15 yıldan beri hiçbir şey değişmedi. Sadece trafik yoğunluğu arttı. Mevcut düzeni bozup, yolu genişletmek mümkün olmadığı için sıkıntı oluyor. Hemen alt tarafta Kükürtlü Caddesi var, ama işi olan da olmayan da bu yolu kullanıyor. Orta refüj düzenlemesinden sonra kazalar azaldı. Pandemi sürecinde otellerin boş olması işlerimizi epey etkiledi. Bursalı vatandaşların genelinin bildiği bir semttir, Çekirge. Buralı olmayan kişiler bile Bursa adını duyduğu anda Çekirge'den bahseder. Bursa tarihi ve kültürü olan bir şehir, ama yerli veya yabancı turistlerin burada dikkatini çekebilecek bir park alanı yok. Otobüsler direkt Uludağ'a çıkıyor, bunların esnafa bir faydası yok. Tarihi Çınar'ın oradaki gibi otobüslerin durabileceği bir alan yapılsa, esnafa çok büyük katkısı olur'' ifadelerini kullandı.

''BÜYÜK PASTANELERİN, KAPLICALARIN HEPSİ ÇEKİRGE CADDESİ'NDE BULUNMASINA RAĞMEN CADDE, GEREKTİĞİ DEĞERİ GÖRMÜYOR''
43 yıldan beri Çekirge Caddesi üzerinde oturan vatandaşsa "Cadde çok güzel, ama bazı yatırımlar yapılmıyor. Çekirge Caddesi ile ilgilenilmiyor. Asfalt, oturma yerleri, piknik alanı hiçbir şey yapılmıyor. Sokaklar, caddeler çok bozuk. Buraya üstü kapalı bir pazar alanının yapılması ve meydanın düzenlenmesi lazım. Bursa'nın en güzel yerlerinden biri aslında, ama yıllardır yapılan yeni bir çalışma yok. Büyük pastanelerin, kaplıcaların hepsi Çekirge Caddesi'nde bulunmasına rağmen cadde, gerektiği değeri görmüyor. Şimdiki muhtarımız bayağı koşuştursa da belediye tarafından yapılan bir şey yok. Çekirge Meydanı'nın düzenlenmesi daha önceden de gündeme gelmişti. Havuzlu park yıllardan beri çalışmıyor. Çok güzel ağaçlık alan, ama yapılmıyor'' dedi.
