Bursa'nın bir bölümü haritadan silinebilir!

Bursa'nın bir bölümü haritadan silinebilir!

Bursa Ovası'ndan geçen aktif fay hattı konusunda ciddi uyarılarda bulunan Uzmanlar, Bursa'nın önemli bir bölümünün haritadan silinebileceğine dikkat çekti.

2011.11.03 09:15 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'nın bir bölümü haritadan silinebilir!

Bursa Hakimiyet gazetesinden Rabia Deniz'in haberine göre, Bursa'daki mevcut fay hatlarıyla ilgili çalışmalar yürüten Zonguldak Kara Elmas Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Kuloğlu ve İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, deprem panelinde Bursa ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.
Bursa'nın risk haritasını da çıkaran iki uzman, Bursa'da 1855 Bursa depreminin tekrarı niteliğinde bir depremin kaçınılmaz olduğunu söyledi.
Bursa ovasının alarm verdiğinin belirten Gündoğdu, Demirtaş'tan Nilüfer'e uzanan 23 km'lik fay hattında deformasyon izleri gördüklerini söyledi. Faydaki yamulmanın uyarı olarak değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Gündoğdu, Bursa'yı zorlayacak bir fay hattının kendini göstereceğini kaydetti.
Doç. Dr. Hakan Kuloğlu ise, Bursa Ovası'nda bugüne kadar izi sürülmemiş fayın varlığüını ortaya koyduklarını vurgulayarak, yerel yöneticilerin mutlaka harekete geçmesi gerektiğini belirtti. Derhal geri dönüşüm yasasının çıkarılması gerektiğini vurgulayan Kurtoğlu, asıl problemin ruhsatlı binalarda olduğunu, kaçakta olsa kendi binasını yapanların daha sağlam inşa ettiğini kaydetti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.11.03 09:15 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A