Bursa'nın anlamlı projesi kabul edildi

Bursa'nın anlamlı projesi kabul edildi

Tanıtım Gönüllüleri Derneği tarafından Türk Ulusal Ajansı'na sunulan 'Sınırlarını zorla, yaşayarak öğren - Learn by experience - Challengeyour limits' isimli proje kabul edildi. Orhaneli'den 10 gencin İspanya'nın Granada şehrin de 1'er aylık gönüllülük yapmasını içerdiği belirtildi.

2011.07.16 17:31 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'nın anlamlı projesi kabul edildi

Bursa Valiliği ve Bursa Orhaneli Halk Eğitim Merkezi'nin desteğiyle hazırlanan proje Orhaneli ilçesinde bulunan 10 gencin İspanya'nın Granada şehrin de 1'er aylık gönüllülük yapmasını içerdiği belirtildi.

YENİ İSTİHDAMLAR OLUŞACAK
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tanıtım Gönüllüleri Derneği Proje ve Avrupa Gönüllü Hizmeti Koordinatörü Ali Dindar, "Proje, Orhaneli ilçemizin sivil toplumun gelişmesini ve istihdamın arttırılmasını amaçlamaktadır. Proje içerisinde gençlerin AB Eğitim ve Gençlik Programlarını kullanarak ve birbirlerine tavsiye ederek Avrupalılık Bilinci dahilinde Medya ve İletişim/Gençlik Bilgilendirmesini benimseyip kendi için bir sivil toplum gücü oluşturmaları ve Genç İşsizliğini engelleyecek yeni istihdam çalışmaları oluşturacak bilgi ve kapasiteye sahip olmaları beklendiği gibi gönüllülük sayesinde kapsayıcı büyüme oluşturarak İspanya'da bulunacakları süre içerisinde Yaratıcılık ve Girişimciliğini kullanmaları bekleniyor" dedi.

TÜRKİYE VE BURSA TANITILACAK
İspanya'da bulunan ev sahibi kuruluş olan Fundación Escuela Solidaridad'in 25 farklı ülkeden insanların birarada yaşadığı büyük bir dernek olduğunun altını çizen Ali Dindar, "Gençler bu 25 milletten insanlarla beraber Avrupa Gönüllü Hizmeti'nin İspanya'da yaygınlaştırılmasını sağlayacak çalışmalar yürütecektir. Proje içerisinde İspanya'da ki kuruluşun Avrupa Gönüllü Hizmeti ve AB Eğitim ve Gençlik Programlarını yaygınlaştırma konusunda deneyim sahibi olup Bursa'ya geri döndüğünde kendi ilçelerinde elde ettikleri deneyim ile yaygınlaştırmaları beklenmektedir. Bunun yanı sıra İspanya Granada'ya gidecek olan gençler Bursa'mızın ve Türkiye'nin tanıtılması noktasında aktif rol oynayacaklardır. Bu noktada gençler, dil problemlerini Avrupa Gönüllü Hizmeti süresi içerisinde alacakları dil eğitimiyle tamamlamış olacaklardır" diye konuştu.

BURSA'YA 4 ÜLKEDEN 36 KİŞİ KÜLTÜR İÇİN GELECEK
Tanıtım Gönüllüleri Derneği, ülkemizin ulusal ve uluslar arası anlamda tanıtımının etkin ve verimli bir şekilde uygulanmasına yönelik çalışmalar yürütüyor. Daha önce yine kabul edilen projeleri ile 1 yıl süreli Avrupa Gönüllü Hizmeti çalışmaları kapsamında İngiltere ülkesine gönüllüler göndermişti.
Öte yandan 15-21 Eylül 2011 tarihleri arasında 4 ülkeden 36 kişinin Bursa'ya geleceği ve kültürel paylaşımların elde edileceği çalışmaların uygulanacağı belirtildi. 
 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.07.16 17:31 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A